Collecteweek ZOA

giessenburg • In de week van 26 tot en met 31 maart wordt de collecte voor ZOA weer gehouden voor vluchtelingen, zodat zij noodhulp krijgen en een nieuwe start kunnen maken. Onder meer in Giessenburg gaat de organisatie met een trouwe groep vrijwilligers met collectebussen langs de deur.


Instructie Nordic Walking

oud-alblas/papendrecht • Wandelsportvereniging Nooitgedacht uit Oud-Alblas organiseert op donderdagochtend 5 april vanaf 09.45 uur een instructie voor Nordic Walkers.

De instructie wordt onder deskundige begeleiding van Wilma de Jong gegeven. Aanmelden kan via secretaris@wsvnooitgedacht.nl. Deelnemerskosten zijn 5 euro. De activiteit vindt plaats bij Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht.


Opschoondag in Langerak

langerak • Gea en Karin van Hemelsbreed uit Langerak organiseren op zaterdag een schoonmaakactie in het dorp.

Er wordt van 10.00 tot 12.00 uur vuil geprikt langs de Lek en de Provincialeweg Na afloop is er soep. Aanmelden is niet nodig. Het verzamelen is aan de Menno van Coehoornsingel 28 in Langerak. De schoonmaakactie wordt gehouden naar aanleiding van de landelijke Opschoondag.


Opbrengst kledingbeurs

lexmond • De Kledingbeurs van Lexmond heeft vorige week 3500 euro opgebracht voor de kerk.

De volgende kledingbeurs in Lexmond wordt gehouden op 13 september 2018.


Spullen voor rommelmarkt

giessenburg • De rommelmarkt in Giessenburg die dit jaar weer door de Gereformeerde kerk wordt gehouden, staat gepland op 9 juni in en rondom de Maranathakerk aan de Peursemseweg 15.
Om deze rommelmarkt te laten slagen, is de organisatie op zoek naar leuke (gebruikte) spulletjes. Hiervoor zijn de volgende dagen ingepland: op zaterdagochtend 24 maart kan men tussen 10.00 en 12.00 uur spulletjes brengen naar de grote schuur aan de Doetseweg 54a in Giessenburg.

Op zaterdag 14 april tussen 08.30 en 12.00 uur is er een huis-aan-huis ophaaldag in Giessenburg.


Iktoon-maand in Molenwaard

molenwaard • In heel Nederland wordt in de maand juni de Iktoon-maand gehouden. In de gemeente Molenwaard vult de agenda van Iktoon zich te vullen met activiteiten. Alle activiteiten in Molenwaard worden vermeld in een folder die ook als affiche gaat dienen. Daarnaast worden de evenementen op de landelijke pagina www.iktoon.nl vermeld en is er een eigen Facebookpagina een evenement of activiteit gepost en gedeeld wordt.
Wie wil meedoen, kan contact opnemen met matzy.vanharten@kpnmail.nl.