• Saté aan de bar of 3 gangen bij sfeerlicht? Het kan allebei.
• Saté aan de bar of 3 gangen bij sfeerlicht? Het kan allebei. Foto: Anne Marie Hoekstra

Extra kok voor Thuys Eten & Drinken

schelluinen • De zaken gaan goed bij Thuys Eten & Drinken in Schelluinen. Chef-kok Michael Bolle stelde een extra kok aan die deze maand aan de slag gaat.

Tien jaar lang runden Michael en zijn partner Nicole ten Berg zalencentrum De Spil in Bleskensgraaf. Daarna beheerden ze De Koels in Vuren. Vorig jaar besloten ze eigenaar te worden van Thuys Eten & Drinken, een eetcafé met cafetaria en terras. Michael is al van jongs af aan geïnteresseerd in het bereiden van lekker eten. "Ik stond al jong op een krukje bij het aanrecht te kijken als mijn ouders kookten", vertelt hij. Het zit in de genen. "Mijn familie werkt ook in de horeca. Als tiener wilde ik bakker worden, maar 's nachts werken is niet aan mij besteed." Hij kreeg zijn training bij restaurant de Gieser Wildeman in Noordeloos. Inmiddels leidt hij zelf leerlingen op. Verder werken Michael en Nicole samen met dertien oproepkrachten. Toen het Schelluinse eetcafé te koop kwam, zagen Nicole en Michael een kans om hun passie voor gastvrijheid en lekker eten nog beter vorm te geven. Michael: "In Bleskensgraaf en Vuren hadden we geen vast restaurant. Wel organiseerden we grootschalige diners en buffetten. Ik miste het verfijnde koken, dat kan ik hier weer doen. We hebben het niveau omhoog gebracht. Wel blijven we een eetcafé, al zijn er mensen die vinden dat wij het niveau van een restaurant hebben. Thuys Eten & Drinken heeft een dorpsfunctie, mede door ons café. Onze doelgroep is heel divers. De een komt voor een snelle hap aan de bar, een ander wil een avond wat luxer tafelen. Dat gaat heel goed samen. We hebben gerechten in verschillende prijscategorieën."

Terras

Op 1 april gaat het terras weer open, wekelijks van donderdag tot en met zondag. "Dan kunnen mensen bij ons ook terecht voor koffie met gebak. En vanaf 1 april is ons cafetaria weer een dag eerder open, nu is dat nog van woensdag tot en met zondag. Daarnaast is er vanaf volgende maand een nieuwe kaart, met meer gerechten, waaronder maaltijdsalades. Onze klassiekers blijven. De thuisproeverij bijvoorbeeld, met per gang drie gerechten van de kaart. Dit is een verrassingsmenu; mensen houden ervan verrast te worden."