Laura de Zwart naar Eurosped

groot-ammers • Laura de Zwart verruilt het Talent Team volgend seizoen voor Eurosped. De 1.99 lange volleybalster uit Groot-Ammers kwam drie seizoenen voor het Talent Team uit. Dit seizoen kwam ze vanwege een operatie aan beide knieën overigens nog niet in actie. Niettemin wil Eurosped De Zwart graag hebben; ze staat te boek als één van de grootste talenten van Nederland.


Wereldrecord Ciska Stark

heerenveen/lexmond • Ciska Stark heeft sinds afgelopen week het wereldrecord op de 10 kilometer Masters 55+ op haar naam staan. Tijdens de internationale Long Distance Races in Thialf klokte de Lexmondse schaatsster een tijd van 17:57. Stark verloor haar rit, maar haar tegenstander Tialda Gerritsma valt in een jongere leeftijdscategorie. Het was voor de eerste keer dat er een 10 kilometer gereden werd door de categorie dames masters 55+.


Jaco Vonk op weg naar titel

giessenburg • Door een mooie zege op naaste concurrent Henk Boot is Jaco Vonk hard op weg naar titelprolongatie in de schaakcompetitie van SC De Giessen en Linge. In ronde 23 speelde Vonk een bijzondere en gedurfde zet, die hem de winst opleverde.

Uitslagen 23e ronde: Jaco Vonk-Henk Boot 1-0, Hans Karelse-Tim Schakel 0-1, Eddy Korevaar-Bram Capelle 1-0, Louis Rutgers-Henk v.d. Hoek 0.5-0.5, Jan Post-Jeroen Brandsma 0-1, André van Wingerden-Bert van Geldere 1-0, Rob van Driel-Bert van Hees 1-0, Chris Tromp-Gijs Bos 0.5-0.5, Henk van Houwelingen-Johan v.d. Heijde 1-0, Gerard de Gans-Huig Visser 1-0.


Meerkerk koerst aan op vierde plek

meerkerk • Ondanks de 1-3 overwinning op Sliedrecht Sport 7 lijkt de vierde plek voor de mannenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 het hoogst haalbare. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de top-4 uit het zicht. De eerste twee sets in Sliedrecht verliepen gelijkwaardig. Daarna bezweek de thuisclub onder de Meerkerkse servicedruk: 18-25, 25-21, 20-25 en 5-25.


Podiumplaats Dieke van Wilgen

berlicum • De eerste mountainbikewedstrijd van het nieuwe seizoen, onder winterse omstandigheden verreden in het Brabantse Berlicum, leverde Dieke van Wilgen (Arkel) een tweede plaats op. Bij de elite/beloften werd Max van Hoorne (Noordeloos) zevende, Wim de Bruin (Hardinxveld) negentiende en Jesse Bikker (Hoogblokland) 21e. Allen komen uit voor het Merida Bassa Bikingteam.


Zouwe Cup voor TV Meihoven

ameide/meerkerk • De Zouwe Cup is zaterdag onder winterse omstandigheden gewonnen door TV Meihoven. De Termeise tennissers wonnen van de 27 gespeelde er drie meer dan opponent TC Meerkerk (TCM). De jeugdeditie van de uitwisseling tussen de tennisverenigingen uit Ameide en Meerkerk leverde -in alle drie de categorieën- een overwinning op voor TCM. De Junioren Zouwe Cup bleef dus in Meerkerk.