Doelpuntloos gelijkspel voor Arkel

spijk • Arkel verloor kostbare punten door met 0-0 gelijk te spelen tegen SVS'65. De koploper zag de concurrentie zichzelf echter ook beperken tot een gelijkspel. Alleen Groot-Ammers wist te winnen. "We hebben misschien de schade beperkt, maar we hadden juist uit willen lopen", klonk het strijdvaardig bij Richard Smaal. De trainer zag Corné van Horik overigens wel scoren, maar diens goal werd afgekeurd. "De scheidsrechter stond er dichtbij en wees al naar de middenstip. De grensrechter vond echter dat de bal de achterlijn al was gepasseerd. Verder haalden wij vandaag ons niveau niet en is de uitslag terecht."

Dubbel gevoel voor VVAC na gelijkspel

ottoland • VVAC hield een dubbel gevoel over aan het 3-3 gelijkspel tegen MVV'58. Kort voor tijd werd een strafschop gemist. Eerder in het duel werd echter tegen een 0-2 achterstand aangekeken. "En bij 2-3 hadden zij ook met twee ballen op de paal de kans om verder uit te lopen", zag trainer Marten Boverhof.

De ploeg uit Meteren kwam dus op voorsprong, waarna Mark Wemmers en Jelle de Wit de stand weer recht trokken. Bij rust leidde MVV'58 en had het VVAC nog meer pijn kunnen doen. Met een rode kaart voor de bezoekers kwam de kentering. Tom den Besten scoorde de gelijkmaker, maar werd toch de schlemiel door in de dying seconds een penalty, nadat hij zelf was neergelegd, niet te benutten. Voor VVAC al de derde strafschop die dit seizoen werd gemist.

Kansloze zaterdag voor SV Noordeloos

noordeloos • SV Noordeloos ging tegen Zuilichem met 1-5 de bietenbrug op. "Laten we het zo zeggen: het weer was nog beter", vatte Laurens Gerlich de ijskoude zaterdag kort samen. Voor de trainer viel er bar weinig te genieten. "Wat er fout ging? Alles. Zowel verdedigend als aanvallend klopte er niks van en de inzet ontbrak." Bij rust was het reeds 0-3 maar dit had op dat moment nog meer kunnen zijn. In de tweede helft wist Patrick Slijkoort pas wat terug te doen toen Zuilichem er al vijf in het liggen. "Iedereen speelde ondermaats, niemand uitgezonderd. We hadden vandaag beter thuis kunnen blijven."

Lekvogels blij met verrassend punt

houten • Lekvogels verraste zichzelf met een 1-1 gelijkspel bij Houten. "Desalniettemin was het punt wel terecht", oordeelde Raymond Sponselee. "Ik vind dat zij één van de betere ploegen in de competitie hebben, maar we verweerden ons kranig." De trainer zag zijn ploeg al vroeg op achterstand komen. Lekvogels deed echter voetballend niet onder voor de ploeg met de minste verliespunten in 4G en kwam na dertig minuten middels een kopbal van Ralf van Klij langszij. "Uiteindelijk hebben we twee keer gelijk gespeeld tegen Houten en daar ben ik blij mee."

Nederlaag Klipperstars U20

nieuw-lekkerland • Na de afstraffing in de uitwedstrijd heeft Klipperstars U20 het sterke Harlemlakers in de return goed partij kunnen geven. De nederlaag bleef beperkt tot 53-63; een knappe teamprestatie. Topscorer aan de kant van de Nieuw-Lekkerlandse basketballers was Timon Huisman met 13 punten.