vrijdag 16 maart

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.30 tot 22.00 uur is er het Auticafé.

Brandweermannen zingen in kerk
20:00, Molenaarsgraaf. Het Brandweermannenkoor Zuid-Holland Zuid en Graafstrooms Fanfare verzorgen een concert in de hervormde kerk. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de jongeren van de plaatselijke hervormde gemeente die naar Ghana gaan voor het BIG-project (Bouwen in Ghana). Deuren open om 19.30 uur.

Tina de Musical in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Tina de Musical wordt uitgevoerd. Een herkenbaar verhaal met doldwaze avonturen, meidenpret en liedjes over, hoe kan het ook anders, Tina. Ze is smoorverliefd op Bobby. Entree 26 euro. Info: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 17 maart

Lentefair voor stichting Stéphanos
9:00, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Lentefair met onder andere groente, fruit, tweedehands boeken, huisgebakken koek en taart, speelgoed, Beeren ondergoed, haaraccessoires, fotokaarten, Malawi spullen, Mi's brocante, een springkussen, een rondje met de brandweerwagen, verschillende etenswaren en een koffiehoek. De fair duurt tot 15.00 uur. De opbrengst is voor weeskinderen in Malawi en Zambia, die via Stichting Stéphanos geholpen worden.

Rommelmarkt in Schelluinen
9:00, Schelluinen. De ouderraad en het team van obs Het Tweespan houden in Ons Dorpshuis weer een rommelmarkt. Bezoekers kunnen tot 12.30 uur snuffelen tussen onder meer speelgoed, boeken, potterie, meubels en elektrische apparaten. Ook worden er oliebollen verkocht. Voor kinderen zijn er attracties en er is een verloting. De opbrengst is voor de school.

Schuurverkoop Bleskensgraaf
9:30, Bleskensgraaf. De Werkgroep Hulp Oost-Europa Bleskensgraaf houdt een schuurverkoop. De opbrengst gaat naar de Romaschool in Szernye, Oekraïne. Bezoekers kunnen terecht voor onder meer tweedehands spullen, speelgoed, jam, honing, cadeautjes, souvenirs uit Oekraïne en fotokaarten. De verkoop duurt tot 12.30 uur en vindt plaats op het adres Hofwegen 50. Verdere info: www.hoebleskensgraaf.nl.

Voorjaarswandeling in Alblasserbos
13:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum, Matenaweg 1. Voorjaarswandeling door het Alblasserbos van de IVN-werkgroep. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Onder leiding van twee IVN-natuurgidsen, Marionnel Meyer en Miriam Vermeij, gaan de deelnemers deze middag op zoek naar het winterse bosleven. Deelname is gratis en men hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Info: 0184-412618 of www.nvwa.eu.

Concert met Jan Vayne en Marco Bakker
19:30, Hardinxveld-Giessendam. In de gereformeerde kerk De Bron, Maasstraat 1, vindt een lenteconcert voor de kankerbestrijding plaats. Medewerking verlenen het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam en pianist Jan Vayne aan de vleugel. Speciale gast is bariton Marco Bakker. Inlichtingen en kaarten: kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257.

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De Verenigingsraad Oud-Alblas houdt de vijfde bingoavond in een serie van zes. Er zijn diverse prijzen te winnen. In de laatste rond is een grotere prijs beschikbaar. De entree is gratis, later binnenlopen kan ook.

Voorjaarsconcert KNA
20:15, Nieuwpoort. Muziekvereniging KNA verzorgt het voorjaarsconcert in Het Arsenaal. Aan bod komen fanfaremuziek, solo's en een gastoptreden van The Swingin'Bones. Deuren open om 19.45 uur. De entree is gratis.

zondag 18 maart

Reflexxion zingt tijdens dienst
9:30, Giessenburg. Tijdens de 'Kom en zing mee'-dienst in de Maranathakerk zingt gospelkoor Reflexxion. Gezonden worden de liederen die de gemeente onlangs heeft aangeboden. Oud-predikant Rein Bos gaat voor. Hij brengt het evangelie gebaseerd op de gezongen liederen. Ook zingt Reflexxion eigen repertoire.

'De sterke verhalen van Thor'
14:00, Gorinchem, Theater Peeriscoop. In de jeugdvoorstelling 'De sterke verhalen van Thor' beleeft Thor voor het eerst een écht avontuur. Maar dat blijkt een stuk lastiger dan hij dacht! De sterke verhalen van Thor is gebaseerd op verhalen uit de Noorse mythologie en wordt verteld met behulp van liedjes van de Beatles. Entree is 10 euro. Info: www.peeriscoop.nl.

Passiedienst met Vita Nova
18:30, Giessen-Oudekerk, hervormde kerk. Passiedienst door kerkkoor Vita Nova. Uitgangspunt is het Passie-evangelie uit Johannes 18 en 19.

The Passion-dienst
19:30, Lexmond. In de aanloop naar Pasen is er een speciale avonddienst in kerkelijk centrum Lux Mundi. Een dienst met popmuziek en beelden uit eerdere 'The Passion' uitzendingen met een moderne vertelling van de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding.

Tijd met God met Marian Timmermans
20:15, Noordeloos, Overslingeland 7. De interkerkelijke bijbelkringen in Hoornaar houden een thema-avond, om samen te luisteren naar een spreekster en in gesprek te gaan over geloof en God. Het thema is 'Tijd met God'. De spreekster Marian Timmermans, ook bekend van onder meer Young and Holy, is te gast. Inloop vanaf 20.00 uur.

maandag 19 maart

PCOB Graafstroom
14:30, Brandwijk, De Akker. PCOB Graafstroom houdt de Paasviering. De meditatie wordt verzorgd door ds. A. de Fijter uit Ottoland/Goudriaan. Aansluitend is er de gezamenlijke paasmaaltijd. Opgeven wordt op prijs gesteld.

Passage Ameide-Tienhoven
19:45, Ameide, gebouw De Hoven. Ds. Marit Bassa verzorgt de Paasavond. Zij is predikant te Voorst.

dinsdag 20 maart

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Huiskamer van Ottoland en Goudriaan, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Van 10.00-11.30 uur Nederlandse les aan nieuwe Molenwaardse burgers.

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een praatje of een spelletje en een kop koffie of thee.

Workshop armbandjes haken
10:30, Hoornaar. Workshop kralen armbandjes haken in De Zes Molens. Tot 12.30 uur in het restaurant. De kosten zijn 10 euro.

Huis van de Waard Lekkerland
14:15, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe School, ingang naast Dorpslaan 5. Wandelen van 14.00 tot 15.00 uur. Daarnaast inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Info www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Vrouwen van Nu Hoogblokland
19:45, Arkel, De Lingehof. Vrouwen van Nu Hoogblokland heeft als spreker Arnold Pilon uitgenodigd. Hij vertelt over een jungletocht door het Amazonegebied. Ook vrouwen die kennis willen maken met de afdeling zijn welkom. Op 27 maart gaan de leden naar bioscoop Hollywoud voor de nieuwe Nederlandse film 'Bankier van het verzet'. Informatie via vrouwenvannuhoogblokland@gmail.com.

woensdag 21 maart

Huis van de Waard Lekkerland
9:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek, Raadhuisplein 1. Tot 11.145 handwerkcafé voor iedereen die van handwerken houdt of dit wil leren.

Koersbal in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.30 tot 20.30 uur is er 'Samen praten, samen leren'.

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Jaap de Ruiter uit Lexmond verzorgt voor de leden van Passage de Paasavond met een Drieluik.

Passage Hei- en Boeicop
19:45, Hei- en Boeicop. De dames van Passage gedenken samen met de ouderen het Paasfeest in De Rank. Echtpaar Van Toor uit Schiedam verzorgt het Passie en Paasprogramma 'Dan zal ik leven', een viering met tekst, zang en live muziek.

Passage Noordeloos
19:45, Noordeloos. Ds. van Walsum is te gast. Hij gaat in op het thema 'Passie en Pasen met Rembrandt'. Aan de hand van schilderijen van Rembrandt zal hij het Paasevangelie uitleggen.

Studieavond 'Daniël en de ballingschap'
20:00, Nieuwpoort. In het Hervormd Centrum gaat drs. Kees de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël, in op 'Daniël en de ballingschap'. Entree is gratis.

Passage Meerkerk
20:00, Meerkerk, Het Anker. Passage Meerkerk houdt de jaarvergadering. Op het programma staan een hoedenshow en de huldiging van jubilarissen.

donderdag 22 maart

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe School, ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Info www.huisvandewaard.nl. Van 16.30-19.00 eten koken: 3 gangen voor 4 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A94. Tot 14.15 uur Bewegen 60+ o.l.v. Stan de Groot. Daarna inloop voor een kopje koffie, praatje, spelletje. Om 14.30 uur Breicafé De Insteek. Van 15.00-16.30 uur spreekuur vrijwilligerscoördinator Ria de Mul. Info: www.Huisvandewaard.nl.

Grote loterij Ons Genoegen
14:00, Groot-Ammers, Hof van Ammers. Soos Ons Genoegen houdt de grote loterij met medewerking van de plaatselijke winkeliers.

Ouderenmiddag Hoogblokland
14:15, Hoogblokland, dorpskamer in de voormalige Beemdschool. De ouderenmiddag wordt verzorgd door Conny van Tussenbroek, reanimatieinstructeur en hartbewakingsverpleegkundige. Zij geeft een presentatie over de AED, reanimeren en hart en vaatziekten. Er wordt ingegaan op risicofactoren en leefstijl. Er zullen ook folders over hart en vaatziekten en leefstijl van de Hartstichting aanwezig zijn om mee te nemen. Tevens kan de bloeddruk gemeten worden. Ook is er een AED en een reanimatiepop voor demonstratie aanwezig.

Dorpskamer Giessenburg
15:15, Giessenburg, Tilplein. Tot 17.00 uur is er de speelkamer. Van 18.30 tot 19.30 uur is de bibliotheek open.