Afbeelding

De bibliotheken in Molenwaard en Zederik zijn op zoek naar vrijwilligers om de bibliotheken open te houden. We stellen Ineke Stam enkele vragen.

De bibliotheken in Molenwaard en Zederik zijn op zoek naar vrijwilligers om de bibliotheken open te houden. We stellen Ineke Stam enkele vragen.

1 Bij welke bibliotheek ben je vrijwilliger?

Ineke: "Ik werk bij de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland, en doe dat al 27 jaar."

2 Hoe ben je daar terecht gekomen?

Ineke: "Toen ik hoorde, dat er sprake zou zijn van het oprichten van bibliotheek, omdat de bibliobus voor het groeiende aantal inwoners van Nieuw-Lekkerland onvoldoende bood, ben ik lid geworden van de stichting die de oprichting begeleidde. Later ben ik als vaste vrijwilligster in de bieb gaan werken."

3 Wat is er leuk aan vrijwilligerswerk bij de bibliotheek?

Ineke: "Het omgaan met mensen, ervoor zorgen dat klanten tevreden weggaan en dan ook graag terugkomen! Als vrijwilliger speel je daar een belangrijke rol in. Zelf lees ik ook heel graag. Lezen is een plezierige ontspanning en vergroot je kennis."

4 Waarom zijn er extra vrijwilligers nodig?

Ineke: "Wij proberen om de openingsuren zo ruim mogelijk te houden, zodat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid hebben om bij ons binnen te lopen. Maar dat betekent, dat er voor alle dagdelen per week minimaal twee vrijwilligers nodig zijn. Het is geen zwaar werk, het is best wel afwisselend. In de afgelopen twee jaar hebben helaas een aantal vrijwilligers ons verlaten in verband met hun leeftijd, en/of het vinden van een betaalde baan."

5 Hoe kunnen belangstellenden zich aanmelden?

Ineke: "Aanmelden kan door het centrale nummer te bellen: 078-6205500. Of tijdens openingsuren binnenlopen bij de bibliotheek."