De meest gestelde vragen over glasvezel én de antwoorden

molenwaard • Vragen en argumenten waarom mensen niet over willen stappen naar glasvezel horen ze meer dan voldoende bij de Stichting Glasvezel Molenwaard. De meest voorkomende op een rij, inclusief de antwoorden, gegeven door Rijkus Krabbendam.

"In de meeste gevallen kunnen we de bezwaren wegnemen", trapt hij af. "De kosten komen bijvoorbeeld vaak op tafel. In sommige gevallen kost glasvezel per maand inderdaad een paar euro meer, maar daarvoor krijg je wel een toekomstvaste en veel snellere internetverbinding terug. Ook de verkoopbaarheid van je woning zal er mee toenemen."

'We kunnen ons mailadres niet meenemen'

"Dat klopt als je een mailadres van een provider hebt. We bieden de service om dit een jaar lang gratis mee te nemen. In die periode kun je dan overstappen. Wij raden aan een algemeen mailadres van bijvoorbeeld gmail of outlook te nemen. Stap je dan later nogmaals over naar een andere provider, dan heb je dit probleem niet."

'Het gaat me meer geld kosten'

"Kom langs en neem je huidige rekening mee. In tachtig procent van de gevallen blijkt glasvezel helemaal niet duurder te zijn. In de overige gevallen gaat het maar om een paar euro, maar daarvoor krijg je wel glasvezel en ben je ook solidair met de andere inwoners. Overigens: als stichting worden we hier geen cent wijzer van. Wij zijn allemaal vrijwilligers die ons inzetten voor de gemeenschap."

'Ik wil wel glasvezel, maar geen abonnement'

"Dat horen we regelmatig, maar dat is hetzelfde als een auto leasen en er vervolgens niets voor willen betalen."

'Ik heb in 2016 al mijn belangstelling laten blijken op de site'

"Ook dit horen we vaak, maar het is absoluut noodzakelijk om nog aan te melden."

'Ik wil geen abonnement bij Solcon'

"Dan is er de mogelijkheid om een abonnement via Molenwaard Internet Only af te sluiten. Zo heb je de glasvezelverbinding en kun je zelf een keuze maken om bijvoorbeeld via Ziggo TV te blijven kijken. Netflix staat er trouwens los van; dat moet sowieso los van je provider voor aangemeld en betaald worden. Het is daarnaast zo dat upgraden vanaf Molenwaard Internet Only naar één van de pakketten van Solcon kosteloos mogelijk is. Je kunt zo instappen en pas later besluiten welk pakket het beste bij je past. Ook overstappen naar een uitgebreider pakket van Solcon kan; downgraden is niet mogelijk."

'Kunnen we ons telefoonnummer behouden?'

"Dat kan inderdaad; tot drie telefoonnummer kunnen gratis meegenomen worden bij de overgang naar glasvezel."