Investeer in eigen regio met obligaties

molenwaard • Stichting Glasvezel Molenwaard heeft obligaties geïntroduceerd waarbij bewoners uit de gemeente kunnen investeren in de leefbaarheid van de eigen regio.

"Het aanleggen van glasvezel voor alle bewoners, stichtingen, instellingen en bedrijven in de gemeente Molenwaard is gebaseerd op solidariteit van de inwoners in het gebied", stelt Joop van Montfoort namens de stichting. "Alleen als een groot deel van de huishoudens inschrijft met een abonnement, kan het netwerk gerealiseerd worden."

Hetzelfde geldt voor de financiering van het netwerk. Ook daar wordt een appèl gedaan op inwoners van het gebied om mee te helpen het netwerk aangelegd te krijgen. In totaal dient er naast de bijdrage van de gemeente een bedrag van 2,5 miljoen euro onder investeerders, particulieren en bedrijven, opgehaald worden.

"Om deze reden worden er obligaties van 50.000 euro met een looptijd van tien jaar en een rendement van 5,5 procent rente uitgegeven door Stichting Glasvezel Molenwaard", gaat Van Montfoort verder.

Direct na de introductie werden al verschillende obligaties verkocht, maar er zijn er nog voldoende over voor inwoners die willen investeren in het toekomstige glasvezelnetwerk. In de prospectus die Stichting Glasvezel Molenwaard heeft uitgegeven staat alle verdere informatie en natuurlijk de risico's die verbonden zijn aan een dergelijk beleggingsproduct.

Om aan te melden, om de prospectus aan te vragen of voor meer informatie kunnen belangstellenden een mail sturen naar het e-mailadres info@glasvezelmolenwaard.nl.