Hoogspanning bij De Kroonschijf

brandwijk • Met nog één ronde te gaan is de spanning in de damcompetitie van De Kroonschijf om te snijden. Het verschil tussen de koplopers Harm Jan van Rees en Arie van Genderen is zo minuscuul dat het zelden voorkomt.
Beiden maakten in de voorlaatste ronde geen fout.

Uitslagen: Harm Jan van Rees-Martin Nederlof 2-0, Arie van Genderen-Ton Maasland 2-0, Piet van Rees-Cees Kentie 0-2, Johan Stuij-Jeroen Schakel 0-2, Teus Stam-Sipke Veenstra 2-0.


Lekpongers haalt uit

ameide • Lekpongers won in eigen huis met 7-3 van het Goudse Vriendenschaar 7 en mag in de 2e klasse weer hopen op lijfsbehoud. Henk de Gans was in vorm en won driemaal. Erik de Muinck en Matthijs Melkert schreven beiden twee punten op hun conto, maar verloren samen het dubbelspel.


HTV derde

hoornaar • HTV won de uitwedstrijd tegen Gorkum 2 met 2-3 en staat na zes wedstrijden op de derde plaats. De verschillen zijn echter klein, waardoor de Hoornaarse tafeltennissers nog niet gevrijwaard zijn van degradatiezorgen. Bas Klop boekte twee zeges en Paul Lakerveld liet zijn eerste overwinning van het seizoen bijschrijven.


SNA pakt set van koploper

bleskensgraaf • De vrouwenhoofdmacht van SNA verloor met 3-1 van de aanstaande kampioen VCN 6. Het zag er in de desastreus verlopen eerste set nog niet naar uit dat de Bleskensgraafse volleybalsters een set zouden pakken (25-2...). Daarna trad het herstel in, met als beloning voor het harde werken de winst in de vierde set: 25-21, 25-18 en 18-25.


VVAC VR1 ijzersterk tegen concurrent

ottoland • VVAC VR1 maakte een ijzersterke beurt tegen concurrent IFC. Het werd maar liefst 6-0 op De Put. Marlies Terlouw zorgde voor de 1-0 ruststand. Na rust lieten de groenhemden het thuispubliek genieten. Jasja van der Grijn (2x), Marlies Terlouw, Daniëlle de Ruiter en Lisanne de Koning tilden de score naar 6-0.


Teleurstellend verlies schakers

giessenburg • De schaakhoofdmacht van Giessen en Linge leed een teleurstellende 2.5-5.5 nederlaag tegen directe concurrent D4 uit Oosterhout, waardoor handhaving in de landelijke derde klasse nog niet zeker is. Aan Giessenburgse kant wist alleen Eddy Korevaar zijn partij te winnen. Andries Dekker, Jaco Vonk en Jesper Nederlof remiseerden.


Vonk weerstaat Korevaar

giessenburg • In de 32e ronde van de schaakcompetitie van SC De Giessen en Linge liet Eddy Korevaar zijn pionnen te ver oprukken tegen Jaco Vonk.

Uitslagen: Eddy Korevaar-Jaco Vonk 0-1, Bert van Geldere-Jan Post 0.5-0.5, Rob van Driel-Mark Couwenberg 0-1, Bert van Hees-Bert den Boer 0-1, Gijs Bos-John Dessens 0.5-0.5, Chris Tromp-Wim Deurloo 1-0, Henk van Houwelingen-Ton Lodder 0-1, Johan van der Heijde-Huig Visser 1-0.