Voorjaarsconcert KNA

nieuwpoort • Muziekvereniging KNA verzorgt zaterdag 17 maart het voorjaarsconcert in Het Arsenaal te Nieuwpoort. Aan bod komen fanfaremuziek, solo's en een gastoptreden van The Swingin'Bones. Aanvang 20.15 uur, deuren open om 19.45 uur. De entree is gratis.


Passieconcert in Streefkerk

streefkerk • De koren Praising Voices, Joy en De Streefzangertjes verzorgen het passieconcert in de hervormde kerk van Streefkerk. Er zullen toepasselijke liederen gezongen worden in het teken van het passie- en paasverhaal. De koren worden begeleid door Kees de Bruin op de piano en orgel. De aanvangstijd is 19.45 uur. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Info: www.destreefkerksekoren.nl.


Jaarvergadering NPV Graafstroom

bleskensgraaf • NPV-afdeling Graafstroom houdt op woensdag 21 maart haar jaarvergadering in de grote zaal van gebouw Diakonia aan de Kerkstraat in Bleskensgraaf. Ds. van Amstel uit Ede hoopt deze avond te spreken over het onderwerp: 'Liefdevolle zorg voor onze demente naaste'. De aanvang is 20.00 uur (zaal open om 19.45 uur). Iedereen, ook niet-leden, zijn welkom.


Aangepaste kerkdienst

oud-alblas • In de hervormde gemeente van Oud-Alblas wordt op zondag 25 maart om 10.00 uur een aangepaste kerkdienst voor andersbegaafden gehouden. Thema is 'De intocht in Jeruzalem'. Voor in de kerk zijn er voor de gasten een aantal rolstoelplaatsen, stoelen en banken gereserveerd. Na de dienst is er gelegenheid om met elkaar na te praten en koffie te drinken in Beréa.


Sociale alarmering

nieuw-lekkerland/leerdam • De L. & N. Smit's Stichting, Stichting Vrijwillige Hulpdienst Graafstreek en Stichting Huis ter Leede uit Leerdam bieden op huurbasis voor inwoners van Molenwaard, Giessenlanden, de regio Leerdam en Zederik veiligheid thuis door gebruikmaking van sociale alarmering. Deze apparatuur is naar behoefte flexibel uit te breiden, ook bij reeds geplaatste apparatuur, bij voorbeeld in geval van vallen (met valdetectie) of veiligheid in huis (met babbeltrucmelder, rook- en koolmonoxidemelder). Met een druk op de knop wordt 24 uur per dag een meldkamer ingeschakeld. Voor meer informatie: de L. & N. Smit's Stichting via 0184-689360 of www.smitsstichting.nl.


Actie bij Coop voor de Voedselbank

ameide • De gezamenlijke kerken van Ameide en Tienhoven houden zaterdag 17 maart de jaarlijkse actie voor de Voedselbank. Van 08.00 tot 14.00 uur heeft men de mogelijkheid om boodschappen in te leveren bij de Coop.


Opbrengst beurs

hei- en boeicop • De kleding- en speelgoedbeurs vorige week heeft 2000 euro opgebracht voor de kerk van Hei- en Boeicop. De volgende beurs met herfst-/winterkleding staat gepland op donderdag 20 september 2018.