VVAC en Groot-Ammers winnen van laagvliegers

hellouw/groot-ammers • Zowel VVAC als Groot-Ammers deed hun plicht tegen het laaggeklasseerde ASH respectievelijk Well; winnen.

Op sportpark Gelkenes startte gastheer Groot-Ammers zeer voortvarend. Het arme Well had nog geen bal aangeraakt, of de 1-0 stond op het scorebord. "We zaten nog niet eens op de bank en konden alweer gaan staan om het doelpunt van Jan-Willem Renes te vieren", lachte elftalleider Edwin de Leeuw. Niet veel later scoorde Renes opnieuw. Door enkele blessurebehandelingen zakte het tempo en ook de aanvalsdrift van de thuisploeg. Well scoorde de aansluittreffer, maar veel verder liet Ammers het niet komen. "Direct na rust kwamen we via Joost Schaap en weer Jan-Willem Renes op 4-1 en de wedstrijd was gespeeld."

In spoor van Arkel en Unitas

Groot-Ammers bleef daarmee in het spoor van Arkel en Unitas. Dat deed VVAC ook, na de 0-4 op ASH. Na ruim een halfuur was het in Hellouw al 0-2 voor de bezoekers. Tom den Besten en Mark Wemmers doelpuntten. Net voor rust gooide A-junior Tom Kooijman de ongelijke strijd in het slot. "Met name in de eerste helft hebben we het heel goed gedaan en natuurlijk was de 0-3 de genadeklap", aldus VVAC-trainer Marten Boverhof, die Joeri Korevaar het kwartet zag volmaken. "Een overwinning op een lastige tegenstander, want Unitas en Groot-Ammers lieten hier punten liggen."