• Edwin de Leeuw: 'Thuis winnen we alles, uit gaat het moeizaam'.
• Edwin de Leeuw: 'Thuis winnen we alles, uit gaat het moeizaam'. Foto: Rick den Besten

Peursum wil goede start maken in derde periode

Groot-Ammers vol vertrouwen

groot-ammers/giessenburg • In de heenwedstrijd was Groot-Ammers de meest gelukkige en bleven de punten op Gelkenes. Een fris spelend Peursum was - terecht - niet tevreden over een aantal scheidsrechterlijke beslissingen en verloor met 2-1. Een klein halfjaar later staan beide clubs weer tegenover elkaar. Regio-Voetbal is benieuwd naar de stand van zaken.

"We hebben een te wisselvallig seizoen", begint Edwin de Leeuw zijn analyse. "Thuis winnen we alles, maar uit gaat het moeizaam. En dat is juist het tegenovergestelde van vorig jaar, toen wonnen we - met alle respect - wel van die kleine cluppies. ASH, MVV'58 en Well uit zijn lastige potjes. Als we daar wel hadden gewonnen, hadden we mee bovenaan gestaan. Nu zitten we in de achtervolging op Arkel en Unitas."

Peursum-aanvoerder Marijn Korevaar (27) blikt nog even terug op de match van eind oktober. "Toen waren we beter en hadden we minimaal gelijk moeten spelen. We zaten in een goede fase, met slechts twee punten achter Unitas. Na die nederlaag ging het bergafwaarts. Veel blessures en ook veel pech. We hebben nog een heel jonge, niet al te brede selectie. Bij Groot-Ammers lopen vier jongens van boven de 30 jaar, die een wedstrijd naar zich toe kunnen trekken."

Cees Lagendijk

Die spelers trokken ook Edwin de Leeuw over de streep. "Bas de Vos en Ruud Ouweneel meldden zich weer bij de vereniging. Ze hebben mij gevraagd en als dit soort jongens bereid zijn energie in Groot-Ammers te steken, dan draag ik daar ook graag mijn steentje aan bij. Ik woon in Breda, toch meer dan 50 kilometer enkele reis. Maar ik heb het er graag voor over, ik werk bij Schilt in Meerkerk en eet op de trainingsavonden bij mijn ouders."

De Leeuw (44) debuteerde op jonge leeftijd in het keurkorps. "Dat was onder Cees Lagendijk, ik was pas zeventien en daar stond ik onder de lat met oude rotten als Henk Braanker, Dirk Lakerveld en John Hille. Later met Jan Kroos als trainer sloten Nico Ansink en later ook Bas en Ruud aan. Vervolgens ging ik mijn geluk beproeven bij Bolnes, om aansluitend reservekeeper te worden bij Kozakken Boys. Achter Edwin van Zwieteren, ik heb twee keer in de basis gestaan. Tegen GVVV en ASWH, waar toen een aantal oud-Werkendammers speelde. Eenmaal gestopt ben ik keeperstrainer geweest bij HSSC'61 en Almkerk."

Uit het slop

Een ervaring, die nu goed van pas komt als elftalleider, keeperstrainer annex woordvoerder. "Met een aantal mensen proberen we Ammers weer uit het slop te halen. Want het ging niet goed... .De gezelligheid van vroeger moest weer terug en van lieverlee begint het gevoel weer te komen. Ik ben begonnen met het opstellen van simpele regels, noem het fatsoensnormen. In het begin werd daar gek tegenaan gekeken, maar inmiddels is het gewoon goed geworden. Zo zijn de spelers verplicht om binnen 40 minuten na de wedstrijd in de kantine te zijn. Tot voor kort bleven ze hangen in het kleedlokaal, om vervolgens direct naar huis te gaan. Zulk gedrag komt de sfeer niet ten goede, niet binnen de selectie en zeker niet binnen de vereniging. Supporters en leden hebben daar recht op. Mooi voorbeeld is het dartstoernooi, na de algehele afgelasting vorige week. De kantine zat leuk vol", geniet de voormalige doelman.

Dat zit het clubhuis inmiddels ook weer op donderdagavonden. "De resultaten vallen nog tegen, het wisselvallige moet er uit. Kwaliteit is er genoeg, we hebben leuke en technisch vaardige spelers. Niet voor niets winnen we thuis met 4-1 van koploper Unitas. We hebben de competitie weer spannend gemaakt. Wie weet hoe hoog we eindigen, de nacompetitie moet haalbaar zijn. We willen tenslotte promoveren."

Die wens heeft Korevaar ook, maar of dat gaat lukken? "Wij willen nog altijd de nacompetitie halen. Tegen Groot-Ammers begint de derde periode. Het wordt een zware opgave, want we spelen verder nog tegen Zuilichem, VVAC en Unitas. In dit soort wedstrijden is alles mogelijk. Het is altijd spannend en de verschillen zijn nooit groot. We gaan er vol voor."


Theo Sprong