Afbeelding
Foto:

ThuisinBouwen: mooie koffiecorner

meerkerk • De mooiste koffiecorner van het land bevindt zich in Meerkerk, in het pand van ThuisinBouwen. Dat bepaalden meer dan 13.000 stemmers in een landelijke verkiezing voor 'Koffiecorner van het Jaar'. Aart Jan Post nam de prijs in ontvangst tijdens de feestelijke uitreiking. "De ontmoeting rondom de koffie vinden we belangrijk. Daarom besteden we daar extra aandacht aan. Dat we de landelijke prijs in ontvangst mochten nemen, is hiervoor een mooie erkenning."
Zakelijk koffieleverancier Fortune Coffee initieerde de verkiezing en reikte de prijzen uit. De hoofdprijs van de landelijke verkiezing is een luxe verzorgde lunch voor het hele bedrijf. ThuisinBouwen kwam met een overtuigende score als winnaar uit de bus.


NL-doet en NL-zoemt bij De Punt

arkel • Komende vrijdag en zaterdag staan de vrijwilligers en hun activiteiten in het zonnetje tijdens NLdoet. De Punt Arkel aan de Schotdeuren 52 doet daar van harte aan mee met zowel een activiteit op vrijdag als op zaterdag.

Vrijdag 9 maart vanaf 10.00 uur is er open huis voor potentiële nieuwe gastheren-vrouwen, om een paar uur mee te helpen en op die manier kennis met elkaar te maken. Een warm hart voor natuur en milieu, interesse in biologische en Fair Trade producten zijn nadrukkelijke pre. Zaterdag 10 maart zijn de activiteiten op de achtergelegen natuurtuin. Nederland Zoemt op de tweede dag van NLdoet. Dit gebeurt op initiatief van de Groene Motor, zo wordt het werken in het Zuid-Hollands landschap gestimuleerd. In de onverwachte tuin achter Wereldwinkel de Punt Arkel gaan de handen uit de mouwen voor het voorjaarsklaar maken van de Natuurtuin. Dat houdt in: snoeien, knotten, houtsnippers rijden, zand kruien voor een nieuw terras, houtwallen en hekjes opknappen. Rond 16.00 uur, als het snoeien, snippers kruien, zand rijden, houtwallen en hekjes opknappen klaar zijn, is het tijd voor een gezellige afsluiting.
Meer informatie: www.NLdoet.nl, www.degroenemotorzh.nl of www.Arkel.nl.


Overname poedercoating Avres

alblasserwaard • Dubbeldam Groep in Schelluinen neemt van Avres de afdeling poedercoating over.

Dinsdag ondertekenden Dianne Netten, commercieel directeur Dubbeldam, en Elisabeth van Leeuwen, plaatsvervangend voorzitter Algemeen Bestuur Avres, hiervoor de samenwerkingsovereenkomst.. Avres detacheert medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Dubbeldam, die de dagelijkse leiding overneemt. Jobcoaches van Avres blijven de gedetacheerde medewerkers begeleiden op de werkvloer. Dianne Netten: "Deze constructie biedt Dubbeldam de kans om binnen de bestaande omgeving ervaring op te doen met een eigen poedercoat-bedrijfsonderdeel en een businesscase te bouwen. Een businesscase waarbij ook in de toekomst ruimte is voor werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."
Elisabeth van Leeuwen vult aan dat Avres blij is met de vergaande samenwerking en hiermee wederom een mooie stap zet in de ontwikkeling naar andere samenwerkingsverbanden met ondernemers. "Dat past uitstekend in de visie van Avres, waarin de organisatie in toenemende mate afstand doet van productiedoelstellingen en zich focust op het ontwikkelen en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.."