Kort sportnieuws

regio • Kort sportnieuws uit de regio.

Jan van Arckel in Topcompetitie

regio • Vanwege het goede presteren in de Clubcompetitie vorig seizoen is RC Jan van Arkel dit wegseizoen toegelaten tot de Topcompetitie.

De Topcompetitie ging afgelopen zaterdag van start met de Ster van Zwolle, die werd gewonnen door Maarten van Trijp. Jan van Arckel kan in de Topcompetitie de komende maanden de volgende renners inzetten: Arno Kleinjan, Bart van den Berg, Hermen Bode, Wim de Bruin, Emiel de Greef, Noah de Groot, Derek Heeg, Lennart van Houwelingen, Jasper Kiburg, Michael Kootstra, Brian Kortlever, Melle Meeuwisse, Antonie van Noppen, Olivier van Pelt. Frank de Reus, Aron Romeijn, Jan-Arie Scherff, Jelle Scherpenzeel, Remco Schouten, Mark Sonneveld, Jarri Stravers, Thom Stuij en Stefan Verhoeff.


Kelvin v.d. Dool 38e in Ster Zwolle

regio • Kelvin van den Dool is zaterdag 38e geworden in de openingsklassieker Ster van Zwolle. De Hoogbloklander had ruim twee minuten achterstand op de sterke winnaar Maarten van Trijp. Zijn broer Jens van den Dool klasseerde zich in dezelfde tijd als 44e.
De Jan van Arckel-renners Jarri Stravers en Stefan Verhoeff werden op een kleine zes minuten respectievelijk 62e en 64e.


Volle buit Henk Boot

giessenburg • In de 21e competitie van SC De Giessen en Linge pakte Henk Boot de volle buit tegen André van Wingerden. Daarmee kwam hij goed weg, want Van Wingerden kreeg het initiatief in handen maar miste een kansrijke voortzetting en plaatste vervolgens een te opportunistisch stukoffer. Koploper Jaco Vonk nam in het middenspel tegen Ernst Delwel het heft stevig in handen.

Uitslagen: Ernst Delwel-Jaco Vonk 0-1, Henk Boot-André van Wingerden 1-0, Hans Karelse-Rob van Driel 1-0, Bert van Geldere-Jeroen Brandsma 0.5-0.5, John Dessens-Bert van Hees 0.5-0.5, Mark Couwenberg-Chris Tromp 1-0, Bert de Boer-Johan v.d. Heijde 1-0, Henk van Houwelingen-Kees Bons 1-0, Huig Visser-Wim Deurloo 0-1.