Aron Romeijn derde in Nijelamer

nijelamer • De eerste kortebaanwedstrijd op natuurijs, donderdagavond in Nijelamer, heeft Aron Romeijn de derde plaats opgeleverd. De Ottolandse sprinter moest Jesper Hospes (Heerenveen) en Sandor Feenstra (Terhornde) voor zich dulden. Ondanks de snijdende oostenwind stonden er in Friesland 26 schaatsers aan de start.


Walter Heijkoop naar Lekkerland

oud-alblas/nieuw-lekkerland • Eersteklasser Nieuw-Lekkerland heeft zich met het oog op volgend seizoen versterkt met Walter Heijkoop. De 21-jarige verdediger komt over van De Alblas. Bij Nieuw-Lekkerland, waar Maarten van Gastelen komend seizoen voor de groep staat, is Heijkoop gehaald om de positie van Tim van Stek op te vangen. Laatstgenoemde vertrekt naar Sliedrecht. Heijkoop treft bij Nieuw-Lekkerland onder meer oud-teamgenoot Laurens Barnhoorn.


Film over De Zwerver in première

kinderdijk • Het was er even wachten op, maar op vrijdag 13 april zal de film 'De Zwerver - Een dijk van een vereniging' officieel in première gaan.

De 45 minuten durende film brengt het roemruchte verleden, de unieke ligging van het sportpark en het 'De Zwerver-gevoel' aan het licht en is een initiatief van De Zwerver-spelers Jort van Meerkerk en Patrick Visser. Er is bijna een jaar aan gewerkt. Patrick: "Samen met Jort liep ik al een tijdje rond met het idee om een film te maken over onze bijzondere vereniging. De afgelopen jaren hebben wij geregeld opnames gemaakt tijdens wedstrijden, trainingen en bijvoorbeeld tijdens de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld", vertelt hij. "Daarnaast hebben we veel mensen geïnterviewd die op de een of andere manier verbonden zijn aan de club. Dat leverde prachtige anekdotes op met soms veel emotie. We hebben geprobeerd om het Zwerver-gevoel op beeld vast te leggen, en wij denken dat dit gelukt is."

Arjan van Gemeren, voorzitter van de club, vult aan: "Wij hebben als bestuur de voorpremière van de film mogen zien. De film is een uniek stuk werk, welke het Zwerver-gevoel met passie weergeeft. We zijn als club trots op deze film en zijn Patrick en Jort dankbaar voor dit mooie resultaat."
Op 13 april is er een besloten première; op zaterdag 14 april is de openbare première, welke wordt afgesloten met een feestavond bij de Kinderdijkse voetbalclub.


Herstel Koos van Hattem

wijngaarden • Koploper Koos van Hattem herstelde zich in de biljartcompetitie van De Lukkie Klos van zijn matige optreden van een week eerder. Van Hattem won overtuigend met 12-9 van Teunis Verhoeven en heeft met nog vijf partijen te gaan een voorsprong van 6 punten op Ad van Rooij. Hans de Wit was uitstekend op dreef en speelde Wim de Groot met maar liefst 19-10 van het groene laken.


BC Hoornaar

hoornaar • In de competitie van bridgeclub Hoornaar was de winst afgelopen week met een score van 65.56% voor het paar Rob Kok/Ben Timmer. Margriet de Groot en Marrie Rietveld zaten daar met 63.44% net achter. Marjan de Gruyter en Bert de Vries pakten met 58.41% plek 3.