"Het is echt gaaf om bovenaan te staan", ervaart Tim den Besten. Foto: Rick den Besten

Kraker in 3C: Alblasserdam-Streefkerk

alblasserdam/streefkerk • De trotse koploper Streefkerk gaat in de derde klasse C op bezoek bij Alblasserdam voor een heuse kraker. Beide ploegen kennen voor deze derby een fitte selectie en zullen willen laten zien wat ze kunnen.

"Het is echt gaaf om bovenaan te staan", klinkt het bij Streefkerk-middenvelder Tim den Besten. De 21-jarige bijna afgestudeerde fysiotherapeut, die momenteel zijn stage volgt bij Excelsior, merkt het aan iedereen binnen de vereniging. "We zijn een hele kleine club met een aantal geweldige vrijwilligers. Ik kom hier al sinds ik kan lopen en iedereen kent elkaar. Dus het is na iedere zege feest in de kantine en dat geeft echt een kick."

De spanning die anders zo vaak bij koplopers komt kijken kent Streefkerk niet. "We voelen geen druk. Het belangrijkste is dat we het naar ons zin hebben en dan komen de resultaten vanzelf."

Ook trainer Maarten van Gastelen geniet. "Het is leuk dat we al een paar weken bovenaan staan, want dat had niemand verwacht. De competitie is echter nog maar net over de helft, dus het is veel te vroeg om dingen te roepen. We zijn als team in balans maar we zijn ook nuchter." De komende tegenstander is Alblasserdam en die club kan volgens Van Gastelen nog weleens gaan stijgen. "Er is een flinke kopgroep in deze competitie ontstaan en daar reken ik de Damdorpers zeker bij. Ze wonnen laatst overtuigend bij IFC. Ik denk alleen dat ze thuis liever ook op kunstgras hadden gespeeld. Ze hebben er de technische spelers voor."

Wisselvallig

Dennis Schoonewil zal er met zijn ploeg graag voor willen zorgen dat Streefkerk voor het eerst in 2018 punten laat liggen. "Zij hebben een echt team, wij nog niet. Bij ons zijn het teveel losse individuen, waardoor de resultaten veel te wisselvallig zijn. Maar we blijven naar boven kijken. Deze competitie zal spannend blijven tot de laatste speeldag en wij willen daarin ook een rol vervullen."

Alblasserdam zette een wanprestatie neer tegen ZBC '97 maar speelde vervolgens wel IFC van de mat. "We zijn compleet en denken dan ook dat we Streefkerk pijn kunnen doen. Bij hen waren we in de eerste helft de betere, al wonnen zij uiteindelijk terecht."

Van Gastelen benadrukt meerdere malen dat zij geen druk kennen. "We zien wel waar we uitkomen. Eerst maar eens richten op Alblasserdam-uit. Het zal daar heel lastig worden, maar we gaan voor het volle pond."

Het geheim van Streefkerk gaf Schoonewil al aan: het is echt een team. En dat kan Den Besten onderstrepen. "We geven altijd honderd procent en blijven voor elkaar werken. Ook zaterdag gaan we weer ons stinkende best doen voor de overwinning."


Marco van Vlijmen