• Sietse van der Meulen.
• Sietse van der Meulen. Foto: Geurt Mouthaan

Voor ICT-vragen: Media Service Sietse

langerak • Videobanden en dia's uit het hele land zet Sietse van der Meulen uit Langerak om in digitale bestanden. Daarnaast is hij als ICT-er beschikbaar voor zowel bedrijven als particulieren.

En zijn onderneming, Media Service Sietse, loopt goed. "Het is druk", knikt Sietse (20). "Ik doe het werk naast mijn studie Maritieme Techniek en het kost af en toe moeite om tijd voor mijn opleiding vrij te maken." In 2014 begon de toen 16-jarige ondernemer met zijn eigen bedrijf. Voor zijn opa had hij een slordige 2.000 dia's gedigitaliseerd. "Dat was heel veel werk", lacht hij. "Zeker omdat ik toen nog niet de professionele apparatuur had, waarover ik nu de beschikking heb. Familie en vrienden klopten daarna ook bij mij aan en dat groeide steeds verder."

Inmiddels weet heel Nederland de jonge inwoner van Langerak te vinden om die oude videoband van de bruiloft of de dia's van de vakantie in de Ardennen een modern en digitaal jasje te geven. Maar dat is niet de enige specialiteit van Media Service Sietse. Voor verschillende bedrijven in de omgeving is hij momenteel al actief als ICT-er 'op afroep'. "Alle vraagstukken die met ICT te maken hebben, los ik voor hen op. Ze hoeven op deze manier geen ICT-er in dienst te nemen. Omdat ik weinig lesuren heb, kan ik snel en flexibel reageren op hun vragen."

Die diensten biedt hij ook aan particulieren. Voor elke vraag rond het gebruik van computers kun je bij Sietse aankloppen. "Ik geef eerlijk advies en probeer te denken in het belang van mijn klanten". Verder kun je via het Langerakse bedrijf ook terecht voor advies bij aanschaf van of vragen en problemen bij computers, tablets, smartphones, printers en printerbenodigheden."

Wat de toekomst betreft, heeft Sietse de knoop nog niet doorgehakt: via zijn opleiding Maritieme techniek deze branche ingaan of zijn bedrijf verder uitbouwen. "Ik ben hiermee begonnen als een leuke bijverdienste, maar het loopt nu zo goed dat ik er nog niet uit ben waar ik voor ga. Mijn broer springt nu af en toe al bij om het werk aan te kunnen. Ik hoef gelukkig nog niet te beslissen; de komende jaren blijf ik met allebei bezig."


q www.mediaservicesietse.nl