Aanmelden paas-middag Hoornaar

hoornaar • Het Hoornaarse Ouderen-comité houdt donderdag 22 maart in zalencentrum Het Bruisend Hart een Paasmiddag voor de 55-plussers van Hoornaar. Zoals ieder jaar hoopt dDs. H. Klink de Paasviering te leiden. De samenzang wordt muzikaal begeleid door mevrouw A. van Driel. Aansluitend is er een broodmaaltijd. De aanvang is om 16.30 uur. Tot en met 14 maart kunnen bezoekers zich opgeven bij mevrouw C. v.d. Dool, 581755 of bij P. Baan, 581654.


Waterbeestjes in de bibliotheek

lexmond/meerkerk • Tijdens de Boekenweek kan men, behalve boeken lenen, ook meer leren over de natuur. Op woensdag 14 maart komt Stichting Veldstudie Centrum Hei- en Boeicop naar de Bibliotheek Meerkerk en op donderdag 15 maart naar Bibliotheek Lexmond van 15.30 tot 17.00 uur. Er is dan de mogelijkheid om de kleine waterbeestjes te onderzoeken met behulp van de microscoop en te determineren met behulp van zoekkaarten. Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom, toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Daarnaast verzorgt Stichting Veldstudie centrum uit Hei- en Boeicop tijdens de gehele Boekenweek documentatiemateriaal zoals zoekkaarten, fietsroutekaarten en boekjes in de vestigingen om zelf de natuur te ontdekken.


Voorjaars- en zomerkledingbeurs

lexmond • In De Voorhof aan de Kortenhoevenseweg in Lexmond wordt op donderdag 15 maart een voorjaars- en zomerkledingbeurs gehouden.
De Voorhof is die dag geopend van 09.00 tot 20.00 uur. De beurs is voor kleding, schoenen, speelgoed en heren-, dames- en kinderkleding vanaf maat 80. Inleveren van spullen kan op maandag 12 maart van 13.30 tot 20.00 uur en dinsdag 13 maart van 09.00 tot 12.00 uur. Goede kleding (maximaal 50 stuks) en speelgoed, fietsjes, traptrekkers, bolderkarren, kinderwagens, buggy's, autozitjes, wippertjes, enzovoorts, zijn welkom. Van de opbrengst is 50 procent voor de inbrenger en 50 procent voor de Hervormde kerk van Lexmond. Voor meer info: Alie Bikker via 0347-342249.


Oud papier

lexmond • Oud papier wordt in Lexmond opgehaald op woensdag 14 maart. De papiercontainers mogen om 17.00 uur aan de weg worden geplaatst.


Opbrengst collecte

regio • De onlangs gehouden collecte voor de Hersenstichting in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk heeft 2269 euro opgebracht. In de gemeente Giessenlanden gingen 70 collectanten op pad om voor mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Hier heeft de collecte 4067,66 euro opgeleverd.


Alzheimer Café

gorinchem • In het Gasthuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem, op het terrein van het Beatrixziekenhuis, wordt op dinsdag 13 maart weer een Alzheimer Café gehouden. Het thema is 'Nu regelen voor later'. Vanaf 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) wordt informatie gegeven over wat er eigenlijk geregeld moet worden voordat dementie optreedt of teveel belemmert in het dagelijks functioneren.