• Arie en Fas van Genderen.
• Arie en Fas van Genderen. Foto: Aangeleverd

Genitec richt de focus op de toekomst

bleskensgraaf • Bouwtechnisch Adviesbureau Van Genderen in Bleskensgraaf, gespecialiseerd in het leveren van technische ingenieursdiensten, gaat verder onder een nieuwe naam: Genitec.

"Tot nu toe krijgen wij onze opdrachten via mond-tot-mondreclame", vertelt Fas van Genderen, die 45 jaar geleden met het adviesbureau begon. Ook zijn zoon Arie is hier trots op, maar realiseert zich: "Innovatie is belangrijk voor de toekomst. Daarom worden vandaag een nieuwe bedrijfsnaam en website gelanceerd. Genitec is geboren."

Het is niet de enige vernieuwing: naast de andere naam en de lancering van de site is sinds kort Arie ook in het familiebedrijf gekomen. "Na mijn opleiding ben ik gaan werken bij een Sliedrechts bedrijf, eveneens in de bouwbranche. Daarnaast werkte ik af en toe al voor mijn vader. Ik heb mijn baan nu opgezegd en ga samen met hem verder. Hij heeft heel veel ervaring en kennis opgebouwd en daar hoop ik nog veel van te leren."

Fas van Genderen vult hem aan: "Op termijn is het de bedoeling dat ik ga afbouwen en dat Arie het bedrijf overneemt." De komende tijd staat voor Fas in het teken van overdragen en verder richting geven aan constructieve taken. "Ik vind het fijn om zo verbonden te blijven aan het bureau. Arie kent de branche en voelt de veranderingen in de markt goed aan. Hij versterkt hiermee ons ingenieursbureau in de volle breedte."

Het werk van Genitec bestaat uit advies over en constructieberekeningen van kantoorpanden, industriële gebouwen, woningen, scholen, bruggen, machinefundamenten en machineframes. Genitec werkt voor aannemers, architecten, gemeentes en particulieren in heel Nederland. Fas: "In de loop van de jaren zijn de eisen steeds strenger geworden. Op tekening kan het er geweldig uitzien, maar kan het in de praktijk ook veilig gerealiseerd worden? Hoeveel heipalen moeten er komen, hoe sterk dient de fundering te zijn? We hebben onder meer grootschalige werkzaamheden uitgevoerd aan de hervormde kerk van Bleskensgraaf en bij de bouw van Boerderij Gijbeland, eveneens in Bleskensgraaf."

Arie vult hem aan: "Om de betrouwbaarheid te garanderen, gebruikt Genitec een doeltreffende methode: Systems Engineering. Die toont aan dat de constructie van een bouwwerk veilig is en voldoet aan de eisen van de Nederlandse bouwregelgeving. Deze methode gaat gepaard met een persoonlijke aanpak." Vader en zoon Van Genderen doen hun werk nauwgezet, zeker omdat de veiligheid van de toekomstige gebruikers en bewoners van de te bouwen panden ervan afhangt. "Ons werk is uiteindelijk niet zichtbaar; voor ons draait het om goed en degelijk."


q www.genitec.nl