Schaatsenkoning

Wie kent hem niet? De schaatsenkoning uit Bleskensgraaf. Onlangs vertrokken naar Alblasserdam, zo liet een advertentie in Het Kontakt ons weten. Wat moet ik toch vaak aan u denken deze dagen; het ijs groeit gestaag, de schaatsen worden uit het vet gehaald en wat blijkt? Er moet geslepen worden. Maar, geen schaatsenkoning meer.. En nu?

Want de schaatsenkoning, dat was u! De schaats op de zijgevel verraade het al. Hier werkt een liefhebber. Iemand die met passie zijn vakmanschap uitoefend. Mijn opa kende u nog van vroeger, mijn ouders van nu. En ook wij gingen de ijzers voor onze kinderen bij u kopen. Na een belletje zette u ze alvast klaar. Wat een service! De skeelers, onze schaatsen; ze komen bij u vandaan. Wat zult u gemist worden in de Alblasserwaard en de schaatskoorts neemt toe.

Het is u van harte gegund, het pensioen. En we wensen u het allerbeste toe. Maar wat had het toch leuk geweest als u er nog even was; op de vertrouwde plek, in de vertrouwde winkel.

Meneer Den Dunnen, een goede oude dag toegewenst, samen met uw vrouw. Met hopelijk een mooi uitzicht op het heerlijke winterse landschap!

Met een hartelijke groet vanuit Wingerden,

Fam. Kuiper