• Soli Deo Gloria tijdens een eerder concert.
• Soli Deo Gloria tijdens een eerder concert. Foto: Hans van der Aa

Matthäus Passion door Soli Deo Gloria

sliedrecht • C.O.V. Soli Deo Gloria zet de traditie voort van de tweejaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach, deze keer op zaterdag 24 maart in de hervormde kerk, Kerkbuurt 131 in Sliedrecht.

De kerk gaat deze dag open vanaf 19.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur. Het koor van Soli Deo Gloria, dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert, is dit keer uitgebreid met slechts een klein aantal projectleden om de klank en de tekst zo helder mogelijk te krijgen en het volume niet te laten overheersen. 'Op die manier krijgen ook het meewerkende jongerenkoor, het orkest en de solisten meer aandacht', stelt het koor in een persbericht. Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via www.cov-solideogloria.nl en kosten 25 euro. Aan de zaal kosten de kaarten 27,50 euro.

Inleiding

Voor mensen die de Matthäus Passion nog nooit (live) hebben meegemaakt en meer willen weten van de achtergrond van deze muziek Danny Nooteboom zaterdag 17 maart een inleiding. Hij maakt daarbij gebruik van beeld en geluid. Plaats : CJMV-gebouw, Stationsweg 29, Sliedrecht. Tijd: 19.00 uur. De entree is gratis.

Het leven van Bach, het ontstaan van de Passietraditie in de tijd van Bach, de opbouw en de belangrijke delen van de Mattäus Passion worden dan behandeld. Vooral voor mensen die niet vaak een Matthäus hebben gehoord kan dit het beluisteren van het concert op 24 maart makkelijker maken. Maar ook voor de doorgewinterde Matthäusgangers wil Danny Nooteboom nieuwe 'weetjes' vertellen. Er is gelegenheid om vragen te stellen.