Opbrengst collecte

molenwaard • De onlangs gehouden collecte voor de Hersenstichting heeft in Molenwaard 7056,01 euro opgeleverd.


Veteranencafé

gorinchem • In Pogo (Podium Gorinchem aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem wordt op zaterdag 3 maart van 14.00 tot 16.00 uur weer een Veteranencafé gehouden. Veteranen en voormalige en actief dienende militairen zijn met hun partners welkom.


NLdoet bij L&N Smit's Stichting

nieuw-lekkerland • Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet. De L&N Smit's Stichting zoekt voor zaterdag 10 maart helpende handen om de zalen op te knappen, te verven en de buitenbloembakken er weer als een buitenbloembak uit te laten zien. Uiteraard wordt voor koffie, thee, frisdrank en een lunch gezorgd. Na afloop wordt uw hulp extra beloond onder het genot van een hapje en drankje met een oorkonde uitreiking van de 'Oorkonde LN Doet'. Aanmelden kan persoonlijk of als groep op werkdagen van 08:30 tot 12:00 via het Servicepunt van de L&N Smit's Stichting aan de Ooievaar 10 te Nieuw Lekkerland of via 0184-689360 of via de website van het Oranjefonds op www.nldoet.nl.


Collecte Jantje Beton

langerak/nieuwpoort • Vrijwilligers van korfbalvereniging Triade verzorgen in de week van 5 tot en met 10 maar de Jantje Beton Collecte in Langerak en Nieuwpoort. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor de eigen clubkas. Komend jaar gaat het geld naar de jeugd van Triade.


PWS bakt pannenkoeken

lexmond • In het kader van de Nationale Pannenkoekdag op vrijdag 16 maart nodigen de kinderen van de Prinses Wilhelminaschool (PWS) de ouderen van Lexmond uit om een pannenkoek te komen eten op school. Inloop vanaf 13.00 uur, start pannenkoeken eten om 13.15 uur. Het is om 14.45 uur afgelopen.


Workshop Fotoclub Molenwaard

nieuw-lekkerland • Fotoclub Molenwaard organiseert in april een workshop fotografie. Deze workshop is voor iedereen geschikt en omvat drie lessen. Dinsdag 3 april is de eerste les, dit is een theorie avond waar de basiskennis wordt behandeld, hoe ga ik om met licht, diafragma, sluitertijd, compositie, enzovoorts. De tweede les op zaterdag 14 april staat in het teken van de praktijk. De deelnemers gaan met z'n allen op pad gaan om op een leuke locatie te gaan fotograferen. De theorie wordt dan in praktijk brengen onder begeleiding van een aantal ervaren leden en er is dan ook gelegenheid voor vragen en assistentie. De derde bijeenkomst is op dinsdag 24 april om onder andere de resultaten van de praktijk dag te bespreken en om op die manier van elkaar te leren en ideeën op te steken. De theorieavonden worden gehouden in de Bark aan de Veerweg in Nieuw-Lekkerland en zijn van 20:00 tot 22:00. De kosten voor deze workshop bedragen 60 euro, inclusief koffie en thee. Meer informatie en aanmelden: www.fotomolenwaard.nl.