Arkel na winst op kop

arkel • Het hoofdveld van sportpark Schoonzigt werd rond het middaguur goedgekeurd en achteraf was dat een prima keuze. Want de thuisploeg won, weliswaar moeizaam, van Well. En zag concurrent Unitas verliezen in en tegen Groot-Ammers.

"We mogen even genieten van onze koppositie, maar niet te lang. De blik moet weer snel op de volgende wedstrijd, bovendien is de competitie pas halverwege", aldus ASV Arkel-trainer Richard Smaal na de 3-1 zege op de Gelderlanders.

De 2-1 ruststand, goals van Corné van Horik en Remie Schuurman, stond - ook door het missen van een strafschop door Joey van Asssendorp - lang op het scorebord. "En daardoor bleef het vrij lang spannend. We waren veel beter, maar bij een spaarzame uitval weet je het nooit." Gelijk had de Dordtenaar, want met een fantastische redding van keeper Jari van Baalen bleef het minieme verschil bestaan. Pas vijf minuten voor tijd gooide aanvoerder Remie Schuurman de wedstrijd in het slot; 3-1.


Ad van Rooij nadert koppositie

wijngaarden • In de biljartcompetitie van de Lukkie Klos heeft Ad van Rooij flink uitgehaald. Hij won met 18-12 van Bas Leeuwis en is koploper Koos van Hattem op 3 punten genaderd.

Van Hattem speelde een matige partij en won met 7-4 van Ad van Hattem. Ad Visser was Jan van de Graaf met 12-10 de baas en staat nu derde op 4 punten achterstand van koploper Koos van Hattem. Het belooft dus toch nog een zeer spannend slot te worden van de competitie.


Harm Jan van Rees wint sneldammen

brandwijk • Het sneldamkampioenschap 2018 bij De Kroonschijf is met overmacht gewonnen door Harm Jan van Rees.

In het toernooi met korte bedenktijd boekte Van Rees negen overwinningen en stond slechts twee remises toe. Het is zijn 22e titel. Kees Brandwijk, Mari Dame, Marijke Koers en de verrassende Jeroen Schakel streden om de overige podiumplaatsen. Cees Brandwijk eiste uiteindelijk de tweede plaats op voor Jeroen Schakel. Opvallend was de lage klassering van Arie van Genderen.


Jaco Vonk wint in ronde 20

giessenburg • Bij schaakvereniging De Giessen en Linge werd vorige week de 20e ronde van de interne competitie gespeeld. Op bord 1 kwam Jaco Vonk goed voor de dag met een winst op Tim Schakel.
De opening was voor Tim, maar hij wist het grote voordeel niet vast te houden. Na matig spel, zonder grote fouten te maken, zag hij zijn voorsprong verdampen. Het witte voordeel vervlakte en de stelling kwam uiteindelijk weer in evenwicht. Het zwarte spel speelde daarbij prettiger en wit moest meer op zijn tellen passen dan zwart. In de tijdnoodfase taxeerde Tim op een cruciaal moment zijn stelling niet goed en daarna ging ook de remise aan hem voorbij. Jaco Vonk won.
Henk Boot en Tony Else speelden een onderhoudende partij. Uiteindelijk zwichtte Tony onder de druk en ging in de fout waarna Henk een zwaarbevochten punt kon bijschrijven.