• Groot-Ammers legde Unitas over de knie.
• Groot-Ammers legde Unitas over de knie. Foto: Jeroen de Bruin

Groot-Ammers haalt verrassend hard uit tegen koploper Unitas

groot-ammers • Groot-Ammers haalde flink uit tegen koploper Unitas: 4-1. Daarmee werden goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. Bovendien nam Arkel hierdoor het stokje als lijstaanvoerder over van de ploeg uit Gorinchem.

"Weinig mensen hadden dit verwacht maar ik wist wel dat wij dit in de ploeg hadden", jubelde de zeer tevreden trainer Leon Hutten. "Alles wat we in de voorbereiding op dit duel bespraken kwam uit."

Een cruciaal moment speelde zich na een klein halfuur af. Groot-Ammers leidde inmiddels met 2-0 toen Unitas een strafschop kreeg. Rida Assaban scoorde en bracht daarmee zijn ploeg terug in de wedstrijd. Althans, dat dacht iedereen. Scheidsrechter Opstraat oordeelde anders. Spelers van Unitas waren te vroeg ingelopen en de bal moest zodoende opnieuw op de stip. Op de tweede poging van Assaban had Lennart Vink wel een antwoord en ook in de rebound bracht de doelman redding.

Twee minuten later werd aan de overzijde een heerlijke aanval uitgevoerd. Jan-Willem Renes legde voor en Bas de Vos kopte in. Owen Verduijn keerde zijn inzet weliswaar maar daarop kon Sam Beekman de 3-0 binnen schieten, waarmee het duel zo goed als beslist was.

"Met die strafschop en de 3-0 kort daarna zaten we inderdaad een keer het geluk in de rug", gaf Hutten aan.

Heerlijk

Daarvoor had Groot-Ammers dus al twee keer gescoord en Jan-Willem Renes tekende voor deze treffers. "Heerlijk om zo te beginnen", lachte de aanvaller. "Ik had dit seizoen nog niet veel gescoord en voor de wedstrijd maakten we daar nog grapjes over.. Dus dit kwam goed uit." Na een snelle uitbraak en een assist van de goed spelende Beekman maakte Jan-Willem Renes de 1-0. Via doortastend werk van Timo Schollaardt kwam de bal twee minuten later opnieuw bij de aanvaller en met meer geluk dan wijsheid drukte hij af: 2-0.

In de tweede helft consolideerde Groot-Ammers aanvankelijk de voorsprong. Na twintig minuten kon deze zelfs verder worden uitgebouwd door een kopbal van Yannick de Bondt. Daarna wist Unitas eindelijk wat terug te doen middels Nacer el Mousati. Aanvoerder Floris Renes miste vervolgens nog vanaf elf meter.

"We hebben in de eerste minuten volop druk gezet en na de goals zijn we iets ingezakt om hen het spel te laten maken", legde Jan-Willem Renes uit. "Hopelijk trekken we deze lijn door tegen VVAC. Promoveren is het doel."

Hutten was blij met het tactische plan. "We wisten dat we op de rechterkant de ruimte hadden. Onze rechtsback Beekman vulde dat uitstekend in. Hij heeft een geweldige wedstrijd gespeeld en beloonde dat met twee assists en een doelpunt."

Marco van Vlijmen