Cursus voor brusjes met beperking

giessenlanden • Voor kinderen die een broer of zus met een beperking of autisme hebben, wordt een cursus 'Speciaal voor jou' georganiseerd.

"Als je een broer of zus met een beperking hebt, vind je het misschien moeilijk om over hem of haar te praten", leggen de organisatoren uit. "Of vraag je je af waarom hij of zij anders doet. Je bent niet de enige! Dat leer je in de cursus Speciaal voor mij."
De cursus 'Speciaal voor jou' is voor broertjes en zusjes (brusjes) in de leeftijd van 8 tot 12 jaar (groep 6 tot en met 8) van kinderen met een beperking en/of autisme. In de cursus kunnen zij praten over hun bijzondere thuissituatie. De deelnemers maken kennis met elkaar, praten over hun broers en/of zussen en doen leuke activiteiten. De cursus wordt georganiseerd door MEE Plus regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.
Op donderdag 8 maart start de cursus in Hoornaar, op de Samen op weg school, Dirk IV plein 33 in Hoornaar. Inloop vanaf 15.00 uur en we beginnen om 15.45 uur. Elke cursusbijeenkomst duurt tot 16.45 uur. De vervolgdata zijn 15, 22 en 29 maart. Op 5 april is er een ouderbijeenkomst. Voor meer informatie of aanmelden: Servicebureau van MEE Plus via 0183-691600 of servicebureau@meeplus.nl. Er kunnen minimaal zes en maximaal acht kinderen deelnemen aan deze cursus. Deelname aan de cursus is gratis.


Rivas vaccineert kinderen

regio • Rivas Zorggroep verzorgt in maart weer de vaccinaties tegen DTP, BMR en HPV. Alle kinderen die zijn geboren in 2005 en 2009 ontvangen hiervoor een oproep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Kinderen die zijn geboren in 2009 en dus dit jaar negen worden, krijgen een oproep voor de inenting tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen en rodehond). Meisjes die zijn geboren in 2005 en dus dit jaar dertien worden, ontvangen een oproep voor de inenting tegen baarmoederhalskanker, de HPV-vaccinatie. Voor meer informatie en voor vragen: vaccinaties@rivas.nl of 0900-8440. Meer informatie: www.rivas.nl/vaccinaties.