(INGEZONDEN BRIEF)

Uitstel (afstel) van de gemeentelijke herindeling met Vianen?

De geplande datum voor deze herindeling per 1-1-2019 dient in mijn ogen uitgesteld te worden. Het overgrote deel van de lokale bevolking is tegen deze samenvoeging met Vianen en Leerdam en de plaatselijke politiek had hierover ook een referendum kunnen houden.

De gemeente Vianen heeft nog een ontzettend groot lijk in de kast liggen, de claim van Niemans beton, die minimaal 52 miljoen gaat kosten en maximaal 450 miljoen. Meer dan 40 jaar heeft men geprobeerd met procederen deze zaak te kunnen winnen, telkens echter als er een proces verloren wordt gaat men weer in beroep. Dat dit al vele miljoenen aan proceskosten met zich mee gebracht heeft, maakt de gemeente Vianen niets uit, liever vooruitschuiven tot na de herindeling. Om Niemans beton schadeloos te stellen verhogen we gewoon de OZB en met meer inwoners na de samenvoeging gaat deze terugbetaling iets gemakkelijker.

Destijds wilde men een schikking treffen van 5 miljoen, doch Vianen ging hier niet mee akkoord en zijn inmiddels al meer geld aan proceskosten kwijt.
In het verleden werden de inwoners van Zederik door Vianen aangemerkt als sluipverkeer, er moesten roadblocks komen om de file in Vianen te verhelpen.
Wij, Zederiks inwoners namen de kortste route naar Utrecht, maar werden door deze roadblocks gedwongen om te rijden via de A27 hetgeen 5 kilometer langer was, met meer files.
Zederiks inwoners gaan nu gebruikt worden als financiële melkkoe, onze financiën zijn gezond en worden door Vianen dankbaar binnengehaald.

Laat wethouder Wijnmaalen van Vianen dit lijk eerst zelf maar begraven, voordat wij, als inwoners van Zederik hiermee te maken gaan krijgen, door middel van een gigantische verhoging van de OZB. Niemans beton zal toch betaald moeten worden.

Wij, inwoners van Zederik, hebben niets met Vianen, ook niet met de provincie Utrecht. Wij horen in de Alblasserwaard en misschien wil de Zederikse politiek nu wel naar zijn inwoners luisteren voordat het zover komt dat wij uitgemolken worden door Vianen.

A.O. Streefkerk
Aaksterveld 122, Ameide


Spookrijdende en beschonken scooterrijder

sliedrecht • De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 februari een spookrijdende, beschonken scooterrijder van de weg gehaald in Sliedrecht.

De politie hield de man op de Ouverture staande. Daar bleek dat de scooterrijder ook nog eens 7,7 keer meer alcohol had gedronken dat voor hem, als beginnend bestuurder, was toegestaan.

Na overleg met het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie kreeg de bestuurder te horen dat zijn rijbewijs voor vier maanden wordt ingenomen, dat hij een flinke geldboete moet betalen en dat hij op eigen kosten een verplichte cursus Alcohol en verkeer (Educatieve Maatregel Gedrag) moet volgen.