Arno van der Veen 2e op Weissensee

oostenrijk/meerkerk • De vorige week dinsdag verreden derde Alternatieve Elfstedentoertocht op de Weissensee heeft Arno van der Veen de tweede plaats opgeleverd. De Meerkerkse schaatser had voor de 200 kilometer 6:45:03 nodig en gaf hiermee iets meer dan negen minuten toe op winnaar Kurt Wubben (6:35:58). De Giessenburgers Barry Mosterd (7:1:46) en Arie Boer (7:20:10) eindigden ook in de top-10.


Kroonschijf DZ onderuit in thriller

brandwijk • Het had zaterdag de kampioenswedstrijd kunnen zijn voor lijstaanvoerder Kroonschijf Denk en Zet. In een razendspannende strijd gingen de dammers echter met 11-9 onderuit tegen naaste concurrent 020 Amsterdam. De Alblasserwaarders staan nu één punt achter op de hoofdstedelingen en het ziet er niet naar uit dat die zich in de laatste wedstrijd nog de kaas van het brood laten snoepen.

Het duurde lang voor er enige tekening in de strijd kwam. Het was Arie van Genderen die, na remises van Wim Kalis, Eef Stam, Harm Jan van Rees en Peter Hartog, zijn ploeg op voorsprong bracht. Direct daarop was de stand weer in evenwicht door een nederlaag van Ad de Hek. De spanning groeide. Cor Westerveld en Piet Trapman hadden wat voordeel, maar hun opponenten verdedigden zich koelbloedig, zodat beiden zich met een puntendeling tevreden moesten stellen. Teus Stam leek na een degelijke partij ook op remise af te stevenen, maar hij vergaloppeerde zich in het eindspel en kreeg een nul te slikken. Peter de Hek moest daarna winnen, maar zijn stand bood geen enkel perspectief in die richting en hij kon niet anders dan naar remise afwikkelen.


Nikki Stehouwer naar Hippiade

ameide • Nikke Stehouwer, pensionklant van manege Schakel in Ameide, is met haar paard Giorgio Apache NS in de klasse Z1 vierde geworden op de regionale kampioenschappen in Pijnacker. Hiermee heeft deze combinatie zich geplaatst voor de Hippiade (NK) in maart in Ermelo. Dat lukte Nikki Stehouwer tot nu toe in alle klassen waarin ze mee deed.


Nipt verlies HTV

hoornaar • HTV liep tegen Dordrecht 4 tegen een kleine 3-2 nederlaag aan. Aan de kant van de Hoornaarse tafeltennissers won Bas Klop één enkelpartij en pakte hij samen met Paul Lakerveld ook het dubbelspel.


Smadelijke nederlaag Lekpongers

ameide • Lekpongers leed een smadelijke 3-7 nederlaag tegen ATTC uit Alphen a/d Rijn. Henk de Gans was bij de Termeise tafeltennissers goed voor twee punten en Matthijs Melkert voor één. Dit duo verloor het dubbelspel in een spannende vijfsetter.


Ad Visser tweede

wijngaarden • In de biljartcompetitie van De Lukkie Klos speelde Ad Visser afgelopen week de sterren van de hemel. Visser won dankzij enkele prachtige series met 18-11 van Jan Verschoor en staat nu achter Koos van Hattem tweede in het klassement.