Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Twintigste Wintershow in Noordeloos

noordeloos • In Noordeloos vindt zaterdag 3 februari de twintigste editie van de Wintershow plaats. De jaarlijkse rundveekeuring vindt plaats bij De Kuiper Groep aan de Middenweg 7.

Belangstellenden zijn welkom vanaf 9.00 uur. De entree is gratis. De Federatie Veeteeltstudieclubs Zuid-Holland viert de twintigste editie van de Wintershow met een aantal toevoegingen. Zo worden de finales voor de verkiezing van de fraaiste koeien van de provincie dit keer extra spannend door een licht- en geluidsshow. Ook is er dit keer voor het eerst een competitie van bedrijfsgroepen, waarbij deelnemers met drie dieren van hun bedrijf een soort teamwedstrijd houden. Voor de jubileumeditie zijn ruim honderd koeien opgegeven. Voor het jureren tijdens de jubileumeditie heeft de FVZH het ervaren jurylid Markus Gerber uit Zwitserland bereidt gevonden naar Noordeloos af te reizen. Gerber is melkveehouder, heeft bestuurservaring binnen het Zwitserse stamboek en jureerde al in negen verschillende Europese landen.

Naast de vernieuwingen telt de Wintershow ook de vertrouwde elementen. Voor het vierde keer op rij is er de competitie voor het winnen van de titel 'Beste showman van Zuid-Holland'. Jongeren onder de 25 jaar nemen deel aan de competitie voor wie het beste een koe kan presenteren aan de jury: het zogenaamde showmanship. Zo'n twintig jongeren strijden mee om de prijzen.

Om 9.00 uur begint de keuring. Aan het einde kiest Markus Gerber uit alle kampioenen ook de algemeen kampioene kiezen. Deze wint de Piet Pons-prijs. De kampioenskeuring begint rond 14.30 uur.