Erwtensoepactie

giessenburg • De Gereformeerde Kerk in Giessenburg houdt zaterdagmorgen 3 februari een erwtensoepactie. Deze wordt huis aan huis in Giessenburg verkocht. Daarmee wordt een traditie voortgezet, want deze actie vindt al sinds 1975 twee keer per jaar plaats. De erwtensoep wordt vers bereid. Een liter kost 2,50 euro en de rookworst kan er los bijgekocht worden voor 2 euro. Belangstellenden kunnen een pan buiten klaar zetten. De opbrengst is bestemd voor de Maranathakerk.


Boelmarktloods

meerkerk • De Boelmarktloods gaat op de nieuwe locatie aan de Energieweg 3, loodsen M en N, op het Meerkerkse industrieterrein zaterdag 3 februari weer open.
Op de nieuwe locatie, die nog maar een maand in gebruik is, kunnen boelmarktspullen afgegeven en bekeken worden. Deze ruimte is geschikt voor het breed uitstallen en tentoonstellen van de diverse goederen, beter en overzichtelijker dan voorheen. De loods is open van 09.30 tot 11.30 uur. In die tijd kunnen boelmarktspullen worden gebracht en tegelijkertijd kan men rondkijken en vast eens snuffelen in de boeken, glaswerk, decoratieartikelen, elektronica en meubeltjes.


Partners autisten ontmoeten elkaar

gorinchem/regio • In wijkcentrum Pogo aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem wordt op woensdag 21 februari van 09:30 tot 11:30 uur een bijeenkomst gehouden voor partners van iemand met autisme.
Het omgaan met iemand met autisme kan ingewikkeld en verwarrend zijn, want er is sprake van ongewoon en soms ook verontrustend gedrag van de partner. Er zal worden ingegaan op de vraag hoe men hiermee kan omgaan, steun kan geven en goed voor zichzelf kan blijven zorgen.
Vrouwen kunnen elkaar ontmoeten, herkenning vinden en even de aandacht voor zichelf hebben. Tijdens deze bijeenkomst zal er ook aandacht zijn voor de partnercursus autisme. Voor meer informatie of aanmelding, graag uiterlijk 5 februari: 0183-691600 of cursusregio@meeav.nl.


Lezing over stress bij kinderen

giessenburg • In de Dorpskamer van Giessenburg wordt op donderdagavond 8 februari vanaf 20.00 uur een avond gehouden over overprikkelende kinderen. De lezing is voor ouders van kinderen die zich veel zorgen maken, piekeren en lastig in slaap vallen, snel boos of juist verdrietig zijn en te veel tijd aan hun huiswerk besteden. Kinder- en Jongerencoach Hienke Nuninga biedt tijdens deze avond eenvoudige technieken aan om kinderen weer op weg te helpen. Ze heeft haar eigen praktijk Sparkle en ziet het als haar missie om kinderen en jongeren te laten groeien in zelfvertrouwen.


Opleiding EBHO

ottoland • EHBO vereniging Ottoland en omstreken organiseert vanaf 6 maart een uit twaalf dinsdagavonden bestaande Opleiding Eerste Hulp. Het examen zal op 12 juni zijn. De cursus wordt gegeven in Wellantcollege De Bossekamp in Ottoland. De cursus staat onder leiding van kaderinstructeur Janet Verheij uit Oud-Alblas en kost 240 euro. Er zijn gehele of gedeeltelijke vergoedingen mogelijk via de zorgverzekeraar. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 februari via ottoland.ehbo@gmail.com.