Belangrijke zege HSSC'61

utrecht • HSSC'61 boekte een dik verdiende, maar ook belangrijke driepunter bij het Utrechtse Voorwaarts. "De eerste twintig minuten waren van onze kant heel goed, maar we scoorden niet", zag HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar. Na de thee ging het beter en liepen de Heicoppers via Arwin van Soest en Floris Kool uit naar 0-2. "De aansluittreffer viel net voor tijd, in feite zijn we niet echt in de problemen geweest."


Peursum redt het niet in Spijk

spijk • "Onze tegenstander zocht de grenzen op en ging er soms overheen. Meer wil ik er niet over zeggen", baalde Peursum-trainer Denny van Geffen na de 3-2 nederlaag tegen SVS'65. "Na een 2-0 achterstand kwamen we in de slotfase via Martijn Rietveld en Marnik Korevaar op gelijke hoogte. Je denkt een puntje te pakken, maar een ongelukkige botsing tussen mijn doelman en een verdediger werd ons fataal. Ik had de invallende A-junior keeper een beter debuut gewenst."


Matig Groot-Ammers pakt puntje

hellouw • Op een niet bijster goed veld kwam Groot-Ammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. "En daar mogen we niet over mopperen. We hebben vandaag een puntje verdiend en zeker geen twee verloren", vond Ammers' aanvoerder Floris Renes.

"Het was vandaag heel matig. Ik wil mij niet verschuilen achter de omstandigheden, want van zo'n elftal moet je simpelweg winnen. De 1-0 achterstand (met tien man door het wegzenden van Yannick de Bondt - TS) werd in de slotfase weggewerkt. Nando Odems zag zijn voorzet per ongeluk in het doel vliegen."


Lexmondse gifbeker moet leeg

utrecht • Lekvogels leed haar zoveelste nederlaag van het seizoen. Nu was DVSU in de Utrechtse wijk Lunetten met 3-2 te sterk. Trainer Raymond Sponselee. "De gifbeker moet helemaal leeg, maar we doen het onszelf aan. We komen via Jesse Kersbergen en Ralf van Klij twee keer terug van een achterstand, maar vijf minuten voor tijd komen we weer op achterstand. Na een terechte strafschop, want in het zestienmetergebied aan een shirtje van de tegenstander trekken is niet slim. Dan geef je wel alle aanleiding..."


VVAC op valreep naar winst

kerkwijk • Een zwaar gehavend VVAC trok uiteindelijk toch de overwinning (2-3) over de streep. In Kerkwijk ging het echter niet gemakkelijk, zag ook trainer Marten Boverhof. "Het was heel matig, maar daardoor extra knap dat we in de slotfase de winst pakten. Er is nog genoeg werk aan de winkel. Maar we gingen - met succes - voor de winst. Mooi om als trainer dat proces te zien." Halverwege keek VVAC tegen een 1-0 achterstand aan. Via invaller Tom den Besten, op de bank begonnen wegens een enkelblessure, kwam VVAC na de thee op gelijke hoogte. Nick Lakerveld verzuimde vanaf elf meter om de Ottolanders op voorsprong te zetten. Niet veel later deed Joran Houweling dat wel en de wedstrijd leek gespeeld. Twee minuten voor het officiële einde kwam Kerkwijk naast VVAC. Maar in de slotseconden werd Lakerveld van schlemiel de held, toen hij de 2-3 scoorde.