Smith stopt penalty en redt punt voor SteDoCo

noordwijk • De topper van de hoofdklasse A tussen Noordwijk en SteDoCo kreeg geen winnaar. Uiteindelijk waren de mannen van Frans Adelaar het meest tevreden met de 0-0.

"Dat kun je wel zeggen", vond SteDoCo-trainer Adelaar. "Als jouw keeper in de slotminuut een penalty stopt in een wedstrijd die alle kanten op kon; nee, dan mag je niet klagen. Bovendien was het, in mijn ogen, een onterechte strafschop. Want een van mijn verdedigers kreeg de bal tegen zijn arm aan die hij nota bene gekruist voor zijn borst hield..."

Uit voorzorg

Op sportpark Duinwetering was de eerste serieuze kans voor de gasten uit Hoornaar. Jordey van Dam kopte een voorzet van Roy Weber in de twaalfde minuut net naast.

Tien minuten later stond de naar Heinenoord vertrekkende middenvelder minder positief in het nieuws. Hij kreeg zijn eerste gele kaart en niet veel later ontsnapte hij aan zijn tweede prent en dus rood. "Ik zag enkele spelers van Noordwijk klagen bij de scheids en uit voorzorg heb ik Jordey naar de kant gehaald", aldus Adelaar. Joran Schröder was zijn vroege vervanger.

Goed gevoel

SteDoCo moest van lieverlee het initiatief aan de Noordwijkers overlaten en kwam in de slotfase van de eerste helft een tweetal keren goed weg. "Het werd vervolgens ook in deel twee een spannend potje", zag Adelaar. "Er waren kansen over en weer, maar de wedstrijd kreeg - door de gestopte pingel - terecht geen winnaar. En dus liepen wij uiteindelijk met een goed gevoel het veld af."

Door het resultaat en het verlies van Ter Leede bij Zwaluwen, klimt SteDoCo naar plek 2. Nog altijd op zes punten achterstand van Noordwijk. Zaterdag komt het lastige Smitshoek naar de Groeneweg.