• Drie belangrijke punten voor SV Meerkerk in Gorinchem.
• Drie belangrijke punten voor SV Meerkerk in Gorinchem. Foto: Rick den Besten

SV Meerkerk in overlevingsstand uiterst effectief

gorinchem • SV Meerkerk toonde zich tegen hekkensluiter SVW uiterst effectief en keerde met een 3-0 zege huiswaarts. De geelhemden kwamen nauwelijks echt in de problemen en pakten daardoor belangrijke punten in de degradatiestrijd.

"Of we vandaag in de overlevingsstand stonden? Nou ja, we waren in ieder geval aardig effectief", erkende Michel de Raad. De trainer van SV Meerkerk merkte dat er veel spanning op de ploeg stond. "Vooral in de eerste helft. Deze wedstrijd moesten we tenslotte winnen. In balbezit waren we erg slordig, al ging dat in de tweede helft beter. Ik heb wel de complimenten voor de getoonde werklust. Ze zitten nu helemaal kapot maar voldaan in de kleedkamer."

Eerste kans raak

De eerste kans tijdens dit moeizaam verlopen degradatieduel was meteen raak. In de veertiende minuut kopte Floren Streefkerk de 0-1 binnen. SVW had wel meer balbezit maar de enige keer dat doelman Wilco den Tuinder zich echt moest strekken was net voor rust op een afstandsschot van Kenny Lagendijk.

SV Meerkerk kwam na rust sterk uit de kleedkamer en kwam al snel op 0-2 via Youri van Blanken. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld want de ploeg uit Gorinchem was zichtbaar niet bij machte om het tij nog te keren. Alleen Hicham Farhou stichtte nog gevaar met een mooie volley maar ook daarop had Den Tuinder een antwoord, zij het met moeite.Een kwartier voor tijd haalde Van Blanken vanaf de stip definitief de trekker over.