Seniorenreis Giessenburg

giessenburg • Alle 65 plussers uit Giessenburg en Giessen-Oudekerk kunnen dinsdag 8 mei 2018 mee met een seniorenreis.

De reis gaat naar museum de Locht in Melderslo waar men ontvangen wordt met koffie en gebak. Men ziet hier hoe asperges worden verbouwd er zijn oude landbouwvoertuigen en een volledig ingerichte boerderij uit de vorige eeuw. Op deze plek gebruikt men ook de lunch. Daarna gaat de groep naar het klokkenmuseum in Asten. Ze krijgen daar een rondleiding en kunnen ook een mooie tuin bekijken. De dag wordt afgesloten met een diner in restaurant de Kruidenlucht in Casteren.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen met Petra Schreuders via 0184-652058 of met Margriet Rietveld via 0184-692224.


Koorreis Eensgezindheid

oud-alblas • In de week van 16 tot en met 19 mei 2018 heeft Eensgezindheid in Oud-Alblas een koorreis naar de mooie stad Trier gepland. Enkele tientallen leden hebben zich al aangemeld en om de bus volledig te bezetten is er plaats voor medereizigers, bij voorkeur zangers die een beperkt aantal repetities kunnen meemaken voorafgaand aan de reis.

Na enkele koorreizen in het verleden gemaakt, waarvan de laatste naar Wenen in 2015, is bij het koor het idee gerezen om in 2018 weer een koorreis te organiseren. De gedachten gaan uit naar een reis van vier dagen naar Trier in Duitsland in de week van Hemelvaartsdag 2018. De mogelijk bestaat om daar in de dom van Trier als koor te zingen met daarbij de mogelijkheid om ook in een andere kerk te zingen.

Tevens zijn er mogelijkheden voor excursies zoals onder andere een vaartocht op de Moezel met een daarbij behorende lunch aan boord, bezoek aan en wijnproeverij en diverse andere mogelijkheden. Ondanks dat het ledental van Eensgezindheid meer dan 40 is, gaat ook de leeftijd van de leden een rol spelen en is het voor sommige leden bezwaarlijk te reizen.

Daarom plaatst koor Eensgezindheid langs deze weg een oproep aan aan mensen die graag zingen om zich aan te melden om met ons deze reis te maken. Ook niet zangers of zangeressen zijn hartelijk welkom. De richtprijs voor deze reis is ongeveer 350 euro per persoon, inclusief half pension.

Voor meer informatie of aanmelding: Ab Leeuwis via 0184-419290 of Wijnie de Jong via 0184-693802 of via info@eensgezindheid-dekrekels.nl. Zie ook www.eensgezindheid-dekrekels.nl.


Dappere Dino's gaan weer van start

gorinchem/regio • Maatschappelijk Werk Vivenz in Gorinchem orgniseert vanaf dinsdag 20 maart de echtscheidingsgroep Dappere Dino's voor kinderen van zes tot acht jaar, wonend in Gorinchem en de omliggende plaatsen in de Alblasserwaard, de Drechtsteden en de Vijfheerenlanden.

Er zijn twaalf wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Met de ouders vindt zowel een intakegesprek als een evaluatiegesprek plaats. Ook is er tussentijds een ouderbijeenkomst. Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden mailen naar centrale.toegang@vivenz.nl of bellen met 0183-643571.