• Het oprichtingsmoment bij de notaris.
• Het oprichtingsmoment bij de notaris.

Stichting Samen & Werken opgericht

nieuw-lekkerland • In Nieuw-Lekkerland werd dinsdag de nieuwe Stichting Samen & Werken opgericht, in de volksmond zal het straks 'Pand 83' genoemd zal gaan worden.

In de stichting, die opgericht werd bij Notaris Van der Heiden in Streefkerk, participeren onder meer de GAiN Kringloopwinkel uit Nieuw-Lekkerland, Het Huis van de Waard, Stichting Philadelphia met het project: 'Jij bent in beeld', Vluchtelingenwerk en Sterk@Werk, die er een lunchroom zal beginnen.

Gezamenlijk doel

Al deze partijen hebben een gezamenlijk doel, namelijk om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een nieuwe kans te geven.

Doordat er veel partijen, die allemaal hetzelfde doel hebben, onder één dak zitten, biedt dat een scala van mogelijkheden voor samenwerking.

Trainen en coachen

Vanuit het project 'Jij bent in beeld' worden mensen getraind en gecoached, leren vaardigheden en gaan werkervaring opdoen als vrijwilliger of krijgen een stageplaats met het doel hen uiteindelijk toe te leiden naar een betaalde baan. Dat zal niet voor iedereen kunnen, een aantal zullen vrijwilligerswerk blijven doen en een aantal komen wel zo ver.

Interne verbouwing

Op dit moment wordt een deel van het pand voor de gebruikers intern verbouwd, waarvan de kosten voor een groot deel voor rekening van de stichting komen. Om dit te kunnen bekostigen zal de stichting binnenkort starten met een crowdfundingsactie.

Voor meer informatie over het project kan men contact opnemen met secretaris Jan Simons via 06-34224298.