Onderwijskundige primeurs bij de Uilenhof

gorinchem • De versnelde mavo en het flexrooster; het zijn twee bijzondere vernieuwingen die De Uilenhof aan de Oude Hoven 8 in Gorinchem presenteert tijdens de Open Dag op zaterdag 27 januari.

"Met de versnelde mavo en het flexrooster brengen we onze huidige visie op het onderwijs nog beter in praktijk", vertelt directeur Alexander van Horssen. "We geven meer verantwoordelijkheid aan de leerlingen om zelf de schooldag in te delen en een programmalijn te volgen die past bij het unieke van elke leerling." De versnelde mavo, waarbij leerlingen een of vaak twee jaar kunnen uitsparen op hun mavo/mbo-traject, wordt in het komend schooljaar voor het eerst uitgerold voor alle richtingen op de mavo van de Uilenhof.

Flexrooster

Alle leerlingen van de nieuwe mavo, de versnelde mavo en de havo junior van de Uilenhof gaan vanaf komend schooljaar werken met het flexrooster. "Dit is een primeur voor onze regio", vertelt directeur Van Horssen trots. "Hiermee leveren we maatwerk voor elke leerling", vervolgt Van Horssen. "Naast de verplichte leerstof krijgen de leerlingen vrijheid om voor een groot deel hun eigen keuzes te maken. Wij bieden de mogelijkheid aan leerlingen om te versnellen waar ze dat kunnen of om extra uitleg of aandacht te vragen als dat nodig is voor een bepaald vak."

Van Horssen: "We gaan ernaar streven om zo veel mogelijk een huiswerkvrije school te worden, omdat we menen dat het goed is wanneer leerlingen een lege agenda hebben wanneer ze thuis komen." Ook worden de zogenaamde domeinlessen in het flexrooster opgenomen, waarbij leerlingen verbredende en verdiepende onderwerpen kunnen kiezen. De Open Dag op zaterdag 27 januari duurt van 10.00 tot 13.00 uur. Behalve de aandacht voor de genoemde vernieuwingen is de school dan geopend voor bezichtiging en wordt alle informatie gegeven over de opleidingen. Voor meer informatie: www.uilenhof.csdehoven.nl.