Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Bijeenkomsten NAH

hoornaar/bleskensgraaf • In gemeente Giessenlanden en Molenwaard wonen veel mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, hartstilstand, hersenvliesontsteking, trauma of hersentumor. In de directe omgeving zijn er weinig activiteiten voor hen. Daarom neemt Lies Bonsang, zelf getroffen door NAH, het initiatief daar iets aan te veranderen.

Om een goed beeld te krijgen van de vragen van mensen met NAH en hun omgeving, organiseert de gemeente samen met Lies Bonsang van Stichting Hersenletsel en MEE Plus twee bijeenkomsten waar bezoekers kunnen laten weten wat ze graag willen. Wil men andere getroffenen of hun familieleden ontmoeten? Is er behoefte aan kennis over NAH? Of misschien heeft men meer aan geschikte dagbesteding, mogelijkheden om te werken of vervangende zorg.
De beide bijeenkomsten vormen de basis van de plannen voor de komende jaren. Wie niet aanwezig kan zijn, maar wel een mening wil laten weten, kan een mail sturen of bellen. Dan wordt een persoonlijk gesprek ingepland.
De eerste bijeenkomst is op woensdag 14 februari van 19.00 tot 21.30 uur in De Zes Molens aan de De zes Molens 2 in Hoornaar. De tweede bijeenkomst is op dinsdagochtend 20 februari van 09.30 tot 12.00 uur in De Spil aan de Willem van den Heerik 1 in Bleskensgraaf. Tijdens de bijeenkomst gaan de bezoekers na een gezamenlijke opening uiteen in kleine groepjes. Mensen met NAH, hun familieleden, belangstellenden en professionals zijn van harte welkom. In verband met de planning heeft het de voorkeur dat men zich aanmeldt. Dat kan bij hersenletselzhz@gmail.com of via 06-15091924 (Lies Bonsang).


Abonnementen voor glasvezel

molenwaard • Na een intensieve periode van voorbereiding om een zo goed mogelijk aanbod te realiseren, gaat de inschrijvingsperiode voor glasvezel in Molenwaard nu écht van start.

Stichting Glasvezel Molenwaard ondertekende deze week een overeenkomst met de provider Solcon. Het aanbod bestaat uit onder meer Alles in 1 pakketten voor televisie, internet en telefonie, maar ook pakketten voor degenen die alleen internet willen. Solcon is onder andere bekend van het ISA® Multimediafilter voor veilig internetgebruik, waarbij de abonnee zelf kan bepalen wat kinderen wel of niet te zien krijgen.
De campagne krijgt het thema 'Nu of nooit glasvezel in Molenwaard!'. Dat 'nu of nooit' is geen loze kreet, aldus voorzitter Rijkus Krabbendam. "Het is echt de laatste kans die we als inwoners van gemeente Molenwaard krijgen om er met elkaar voor te zorgen dat we kunnen beschikken over snelle breedbandverbindingen. Zelfs de meest afgelegen adressen krijgen de mogelijkheid om te beschikken over glasvezel."
"Iedereen moet beseffen dat het voor commerciële partijen niet interessant is en wordt om glasvezel aan te leggen. Het is gewoon niet rendabel. Als Stichting is rentabiliteit niet het belangrijkste. Het belangrijkste is, dat we de vitaliteit in het gebied waarborgen met een breedbandnetwerk voor iedereen. Wat dat betreft is het een puur sociaal initiatief dat alleen kan slagen als zoveel mogelijk mensen meedoen."
Stichting Glasvezel Molenwaard gaat ook zelf als provider op gaat treden met een 'Molenwaard Internet Only' aansluiting voor minder dan 40 euro. Meer informatie: www.glasvezelmolenwaard.nl.