Marvin Otte held van De Alblas in penaltyreeks

dordrecht • De Alblas zorgde voor een ware bekerstunt door Oranje Wit uit het districtsbekertoernooi te stoten. Na de reguliere speeltijd stond het scorebord op 1-1. Marvin Otte werd de held van de roodgroenen door maar liefst drie strafschoppen te stoppen.

"En omdat Jeffrey Gelderblom, André de Vos en Erwin van der Heijden geen fouten maakten, gaan we naar ronde 5 en de loting afwachten", aldus trainer Leo Dekker. "In de eerste helft speelden we zeer gedisciplineerd en hadden we de wedstrijd onder controle. Wij waren echt de baas. Jeffrey Gelderblom schoot ons vanaf elf meter in de 33e minuut op voorsprong. Gert Zuidgeest was hard op weg naar de 0-2, maar zijn schot werd gestopt. Na rust werd Oranje Wit sterker. Logisch, want ze spelen twee klassen hoger. In de 70e minuut kwam Oranje Wit, nota bene door Remco van der Burgh, op gelijke hoogte. Vorig jaar was hij nog actief bij De Alblas. Hij strafte in de kluts een verkeerde inworp van onze kant af. Vervolgens hebben de jongens gevochten en keihard gestreden. Geconcentreerd wisten we stand te houden. En met dank aan Marvin de penaltyserie te winnen."