• SteDoCo was tegen SV Nootdorp baas in eigen huis: 5-2.
• SteDoCo was tegen SV Nootdorp baas in eigen huis: 5-2. Foto: Rick den Besten

Hoornaarse hoofdklasser klaar voor topper tegen Noordwijk

SteDoCo sterk uit de winterstop

hoornaar • Op een koud en regenachtig sportpark Groeneweg deed gastheer SteDoCo aan klantenbinding. De fris en fruitig voetballende Alblasserwaarders hadden geen kind aan SV Nootdorp.

Volgende week staat de topper tegen Noordwijk, dat Rijsoord met 1-8 van de mat veegde, op het programma. "Dat wordt inderdaad een leuk potje, tussen de nummer 1 en de nummer 3", knipoogde SteDoCo-trainer Frans Adelaar. "Met het oog op de stand willen wij de punten halen." Wesley Pollemans, gehuurd van Kozakken Boys en volgend seizoen in vaste dienst bij de ploeg uit Hoornaar, vulde zijn coach aan: "Wij moeten winnen en alles geven volgende week. Het gat is nu zes punten, als het er negen worden dan is de competitie gespeeld."

Gemengde gevoelens

De Oosterhouter speelde een prima wedstrijd en nagenoeg hetzelfde spelletje als de afgelopen vijf jaar in Werkendam.

"Bij de Boys ging ik bij cornerballen en vrije trappen ook altijd mee naar voren. Hier heeft Jordey van Dam een goede trap en dat pakte in de twaalfde minuut prima uit. Bij die tweede goal was ik net te laat en de 3-0 had ik gemaakt, als Morris van den Brink de bal had gemist. Toch heb ik gemengde gevoelens, want als verdediger sta je toch in het veld om de nul te houden. Natuurlijk is een goaltje meepikken altijd fijn, de twee tegengoals zijn dat duidelijk niet", baalde Pollemans.

Kordaat

Met de debutant in het hart van de verdediging was ook Adelaar in zijn nopjes. "Na het toch wel onverwachte tussentijdse vertrek van Shelton Martis en de langdurig uitgeschakelde Ricardo Samoender heeft de TC heel kordaat gehandeld. Complimenten hoor om zijn noodzakelijke komst te realiseren. Er is zeer snel doorgepakt en ik ben heel blij met Wesley."

Maastricht

Ook Johan van der Werken, samen met Wim den Braven het technisch hart van de club, genoot. "Voor het komende seizoen hebben we al negen selectiespelers binnen, maar omdat er voorlopig zeven vertrekken vinden er de komende weken nog diverse gesprekken plaats. Zowel met interne als met externe spelers. Op niveau van de hoofdklasse en Derde Divisie, want dat is en blijft onze doelstelling. We willen promoveren. Bewust zijn we vorige week ook niet op trainingskamp naar Spanje geweest. Voor de teambuilding is een paar dagen in de zon oké, maar wij hebben gemerkt dat onze spelers een aantal weken na twee keer vliegen niet fit zijn. Vorige week hebben we eerst geoefend tegen Zuidvogels (5-1 winst - TS) en daarna zijn we in de bus gestapt voor twee dagen Maastricht."

Strafschop

En dat uitstapje deed SteDoCo goed, bleek tegen SV Nootdorp. Na de vroege goal verzuimden de zwarthemden snel en meer afstand te nemen. Pas in de 39e minuut werd het, na de nodige kansen te hebben gemist, 2-0 door een fraai doelpunt van Jesse Wielinga. De Leerdammer mocht in alle vrijheid rustig en zuiver aanleggen.

Iets voor rust, toen de aansluittreffer in de lucht hing, maakte Morris van den Brink de derde Hoornaarse treffer.

Na de thee pikte ook Jordey van Dam, vanaf de penaltystip, zijn doelpuntje mee. Vervolgens dutte de wedstrijd in. De Westlanders, met twee verse wissels, dachten er anders over en kwamen brutaal terug tot 4-2. SteDoCo schrok op tijd wakker en zag Rensy Barradas de bevrijdende 5-2 scoren.

"In de wedstrijd verslapten we inderdaad twee keer, maar dat is niet het eerste waar ik vanmiddag aan terugdenk. We waren heel dominant en veruit de betere ploeg. Het publiek heeft een mooie wedstrijd gezien. Verder ben tevreden met het feit dat we zoveel kansen hebben gecreëerd. Want zonder kansen, geen goals", besloot Adelaar op Cruyffiaanse wijze.


Theo Sprong