Daniël van der Ham damkampioen

noordeloos • Daniël van der Ham is schooldamkampioen 2017-2018 van de School met de Bijbel in Noordeloos geworden. Leerlingen die dat willen krijgen wekelijks na schooltijd damles van meester Gerrit. Dit heeft er in geresulteerd dat vier teams van de School met de Bijbel zich hebben geplaatst voor de damkampioenschappen van Zuid-Holland Zuid.


Henk Boot nieuwe koploper

giessenburg • Henk Boot is de nieuwe koploper in de schaakcompetitie van De Giessen en Linge. Boot passeerde dankzij zijn winst op Eddy Korevaar Jaco Vonk, die de laatste weken niet in actie kwam. Tim Schakel deed in de tijdnoodfase een alles-of-niets-poging tegen Tony Else, maar moest genoegen nemen met remise.

Uitslagen 16e ronde: Henk Boot-Eddy Korevaar 1-0, Tim Schakel-Tony Else 0.5-0.5, Henk v.d. Hoek-Hans Karelse 0.5-0.5, Louis Rutgers-Bram Capelle 0.5-0.5, André van Wingerden-Bert van Geldere 1-0, Jeroen Brandsma-Chris Tromp 1-0, Wim Rietveld-Henk van Houwelingen 1-0, Huig Visser-Gerard de Gans 0-1, Cees Visser-Johan v.d. Heijde 0-1, Gijs Bos-Bert van Hees 0-1.


Mooie partij Nederlof-Dame

brandwijk • In de twaalfde ronde van de clubcompetitie van De Kroonschijf kwam de mooiste partij op naam van Martin Nederlof en Mari Dame. Dame trok ten aanval, maar Nederlof verdedigde secuur. De jarige Jeroen Schakel liep in een gemeen zetje van Cees Kentie.

Overige uitslagen: Gerjan de Vries-Piet van Rees 2-0, Teus Stam-Arie van Genderen 1-1, Sipke Veenstra-Ton Maasland 0-2, Arjan Kwakernaak-Johan Stuij 0-2, Harm Jan van Rees-Dirk Kwakernaak 1-1.


Roofvis Cup

molenwaard • De hengelsportverenigingen Groot-Ammers en De Graafstroom houden zaterdag 3 februari in hun eigen wateren een roofviswedstrijd voor alle vissers die zijn aangesloten bij de Stichting Alblasserwaard-West. De deelnemers verzamelen zich om 12:30 uur bij café De Boerenklaas in Brandwijk; er wordt gevist van 13:00 tot 16:30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro. Het inleggeld wordt uitgekeerd in prijzengeld, met een eerste prijs van 100 euro. Aanmelden kan tot en met 1 februari via e-mail: vissen@hsvdegraafstroom.nl of tel. 06-13504300.


Kroonschijf DZ blijft koploper

brandwijk • Met een prima zege op De Hofstad Dammers handhaaft Kroonschijf Denk en Zet haar koppositie in de nationale eerste klasse. Concurrent 020 Amsterdam blijft echter ook winnen. Oplopende spanning dus, in het zicht van de onderlinge confrontatie over twee weken. Het ging zaterdagmiddag lange tijd gelijk op. Pas na drieënhalf uur dammen verscheen de eerste uitslag op het scorebord door een zege van topscorer Wim Kalis. Na remises van Harm Jan van Rees en Peter Hartog vergrootten Ad de Hek en Dirk van Genderen de voorsprong tot 8-2. Piet Trapman had het feest nog groter kunnen maken, maar hij verkwanselde met een 'bok' in het eindspel een vrijwel gewonnen stand. Peter de Hek, Arie van Genderen, Kees Brandwijk en Cor Westerveld namen geen risico's meer en damden zich allen naar een solide puntendeling.