Afbeelding

1 Hoelang woon je al in Nijkerk?

Oud-Ottolander Kees Korevaar, momenteel woonachtig in Nijkerk, heeft een gedichtenbundel geschreven: 'Schrijven zal ik'. We stellen hem enkele vragen.

Kees: "Ik woon al vijftien jaar in Nijkerk. In Ottoland heb ik de eerste 25 jaar van mijn leven doorgebracht. Ik ben geboren en getogen op de Lange zijde A, op de Hoef. Iedere geboren Ottolander weet natuurlijk wat ik daarmee bedoel."

2 Sinds wanneer schrijf je?

Kees: "Ik schrijf al ruim 20 jaar. Tot voor kort vond ik het niet nodig om gedichten te publiceren. Maar naarmate er meer gedichten komen krijg je toch de behoefte om deze gedichten te delen met anderen. Vandaar de keuze om de eerste gedichtenbundel uit te geven."

3 Waarover gaat je gedichtenbundel?

Kees: "De gedichtenbundel begint met een verantwoording waarom ik schrijf. Daarnaast komen er gedichten in voor over lezen en schrijven in het algemeen, uitspraken, poëtische gedichten, en Bijbels georiënteerde gedichten. Een gevarieerde bundel dus."

4 Wat wil je ermee bereiken?

Kees: "Wat ik wil bereiken is enerzijds mensen deelgenoot maken van onderwerpen die ik belangrijk vind. Daarnaast vind ik het fijn als mensen zich herkennen in de gedichten die ik schrijf. Voor mensen kan het lezen van een gedicht een bemoediging betekenen."

5 Hoe kan de bundel besteld worden?

Kees: "Via de website www.bestelmijnboek.com/product/schrijven-zal-ik/. Het boek kost 13,95 euro en telt 54 pagina's. Het kan ook bij boekhandels besteld worden."