Michacursus

giessenburg • De gezamenlijke kerken in Giessenburg verzorgen vanaf 6 februari een Michacursus voor eigen leden en belangstellende buitenstaanders.

Cursisten bespreken en leren naar aanleiding van het bijbelboek Micha hoe ze praktisch 'goed en recht' kunnen doen in hun eigen leven. Thema's die aan de orde komen: schepping, over natuur, rentmeesterschap en voedselverdeling; barmhartigheid en naastenliefde; welvaart en een eerlijke levensstijl. Het materiaal voor de cursus wordt gebruikt van Micha Nederland. Voor meer informatie: www.michanederland.nl.
De cursus wordt gegeven in en vanuit de Giessenburgse kerken en omvat vijf avonden en een praktijkonderdeel op zaterdag 7 april. Deelname aan de cursus is gratis. Er is een mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage in de onkosten. Opgeven graag in januari bij Arjan de Looff via diaconie@hervormdgiessenburg.nl of 0184-653136.


Meet en Greet voor vrijwilligers

leerdam/zederik • Platform vrijwilligers Leerdam en Zederik organiseert op woensdag 17 januari van 19.30 tot 21.00 uur een Meet en Greet voor vrijwilligers uit de beide gemeenten.
Platform vrijwilligers Leerdam en Zederik wil meer samenwerken met elkaar en meer verbindingen laten ontstaan. "Laten we elkaar in 2018 meer ondersteunen, meer met elkaar organiseren en elkaar inspireren", zo luidt de oproep van het platform. De Meet en Greet wordt gehouden in de brandweerkazerne van Leerdam, aan de Emmalaan 30. Aanmelden (niet noodzakelijk, wel handig) kan via lmanschot@samendoen.expert.


Salon Present over laatste levensfase

groot-ammers • Salon Present organiseert op woensdag 17 januari in de Hof van Ammers een avond met het thema 'Vragen en dilemma's in de laatste levensfase'.
Charlotte Peekstok, verpleegkundige in verpleeghuis Salem (Ridderkerk) zal deze avond het onderwerp inleiden met medewerking van de heer Arjan Branger, geestelijk verzorger in de Hof van Ammers. Op een eenvoudige manier wordt samen met de bezoekers naar antwoorden gezocht. Dit kan zorgen voor rust en ruimte als men zelf voor dergelijke vragen komt te staan in de zorg voor de naaste. De avond begint om 19.00 uur met inloop en om 19.30 uur start het programma, dat tot uiterlijk 21.00 uur duurt.


Parkinson Café

gorinchem • In woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem wordt op dinsdag 16 januari van 19.30 tot 21.30 uur weer een Parkinson Café gehouden. Het thema is 'Gevorderde fase van de ziekte van Parkinson'. Mevrouw dr. L. Joosen, specialist ouderengeneeskunde bij Rivas, zal de presentatie verzorgen. Na de lezing kunnen bezoekers vragen stellen en onderling ervaringen uitwisselen. Deelname aan het Parkinson Café is gratis.
Tijdens het Parkinson Café zal de nadruk liggen op het omgaan met de beperkingen die de ziekte in deze laatste fase met zich meebrengt. 'Het spreken over de laatste fase is tijdens het verloop van de ziekte belangrijk', vertelt dr. L. Joosen. Aanmelden kan via parkinsoncafegorinchem@gmail.com of via 0183-601684.