• Naomi Mesker.
• Naomi Mesker.

Werk vinden via gratis loopbaancoach

ameide • Via het landelijke project 'Sterk in je werk' heeft Naomi Mesker (21 jaar) uit Ameide werk gevonden.

Met een gratis en persoonlijk advies van een professionele loopbaancoach werd zij geholpen bij het ontdekken van haar sterke kanten en kansen op de arbeidsmarkt.

Demotiverend

Na haar opleiding maatschappelijke zorg en verschillende stages wist Naomi wat ze wilde: werken in de gehandicaptenzorg. Maar hoeveel sollicitaties ze de deur ook uitdeed, het lukte haar niet haar droombaan te vinden.

"Natuurlijk was ik in die periode wel aan het werk, thuiszitten is niets voor mij", vertelt Naomi Mesker. "Maar als je twee jaar lang solliciteert en steeds afwijzingen krijgt, is dat best demotiverend."

Via moeder

Nadat haar moeder haar op de mogelijkheid wees voor een gratis loopbaancoach, meldde Naomi zich direct aan. Jobcoach Heleen van Terheijden van het landelijke project Sterk in je Werk wist Naomi weer te motiveren om op nieuwe manieren door te gaan met het zoeken naar werk.

Jobcoach Heleen van Terheijden hielp Naomi op verschillende manieren om meer kans te maken in het proces naar een nieuwe baan.

Meeloopdag

"Heleen regelde een meeloopdag, keek mijn sollicitatiebrief en CV na en hielp met het selecteren van vacatures. Ook hebben we samen het sollicitatiegesprek voorbereid", blikt Naomi met tevredenheid terug.

"Ik vond het lastig om uit te leggen waarom ik geschikt was voor de functie en wat mijn sterke en zwakke punten zijn. Door dit hardop te oefenen, kreeg ik weer zelfvertrouwen. Dat had succes, want sinds 1 december werk ik bij Amerpoort in een woning voor meervoudig gehandicapte kinderen. "

Mensen die op zoek zijn naar een baan in zorg en welzijn, kunnen zich aanmelden via onderstaande website.

q www.sterkinjewerk.nl