Kroonschijf DZ blijft winnen

brandwijk • De dammers van Kroonschijf Denk en Zet blijven in het nieuwe jaar doen wat ze de laatste maanden van het nieuwe jaar ook al deden: winnen. Zaterdag versloegen zij, met twee invallers in hun gelederen, in Rotterdam Constant Charlois met maar liefst 15-5. De teamzege kwam tot stand door overwinningen van Cor Westerveld, Wim Kalis, Eef Stam, Peter Hartog, Arie van Genderen en Peter de Hek. Harm Jan van Rees, Marijke Koers en Ad de Hek damden zich naar remise. Kees Brandwijk liet beide punten in Rotterdam achter.


Ron Schaap langer bij Peursum

giessenburg • Trainer Ron Schaap en zijn assistent Matthieu van Meteren hebben hun contract met Peursum opengebroken en met twee jaar verlengd. Beiden zien veel mogelijkheden in de vrouwentak van de Giessenburgse club en hopen dit seizoen te promoveren naar de derde klasse. Ook zit Peursum VR1 nog in het districtsbekertoernooi.


Tafeltennis 55+

meerkerk • Iedere woensdagmiddag tot en met eind maart regelt MTTV in De Linde tafeltennis voor 55+'ers. Meer informatie op de website van MTTV of via e-mail: wjdmdevries@hotmail.com.


Kentie houdt Van Genderen op remise

brandwijk • In de elfde ronde van de damcompetitie van De Kroonschijf had Arie van Genderen het initiatief tegen Cees Kentie, die echter wel de remisehaven wist te bereiken. Jeroen Schakel en Harm Jan van Rees deelden eveneens de punten.

Overige uitslagen: Mari Dame-Arjen Kwakernaak 2-0, Dirk Kwakernaak-Ton Maasland 2-0, Sipke Veenstra-Piet van Rees 1-1.


Hsv 't Stekelbaarsje

arkel • Van de 24 deelnemers aan het nieuwjaarsconcours van hsv 't Stekelbaarsje bleven er 14 zonder vangst. In totaal werd slechts 1581 gram vis gevangen. Chris van Pelt had aan 492 gram voldoende voor de winst. In de andere twee vakken ging de zege naar Gerrit Prins met 432 gram en Will Zaan met 46 gram.


Ad van Rooij pakt koppositie

wijngaarden • Bas van Rooij is de nieuwe koploper in de biljartcompetitie van De Lukkie Klos. Hij was afgelopen week een klasse apart met overwinningen van 16-7 op Ad van Hattem en van 17-10 op Leen Bikker. Koos van Hattem staat dankzij een 14-10 zege op Bas Leeuwis op slechts twee punten van Van Rooij. Martin Aantjes zakte naar de derde plaats.


Winnaars crossloop

giessenburg • Aan de eerste crossloop van vv Peursum hebben zaterdag ruim 80 hardlopers deelgenomen. Winnaars: Tijn Post (1000 m), Joran in 't Veld (2500 m), Wim in 't Veld (5000 m heren) en Norah in 't Veld (5000 m dames). Het parcours liep onder meer over de MTB-baan. Na afloop kregen alle deelnemers een medaille, water en erwtensoep. De organisatie heeft nu al besloten volgend jaar voor de tweede editie van de crossloop te tekenen.