Afbeelding
Foto:

Mooi bedrag Stapsteen

bleskensgraaf • OBS De Stapsteen heeft vlak voor de Kerstvakantie meegedaan aan de lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis.Er werd een mooie bedrag van 2075 euro opgehaald, dat waarschijnlijk nog verhoogd wordt. Het bedrag is binnen gehaald door een sponsor lampionoptocht en door een kerstmarktje. "Wij zijn trots dat wij met onze kleine school zo'n groot bedrag hebben binnen gehaald voor het Sophia", meldt Karin Bongaards van De Stapsteen.


Eindtijdbijbelstudie Frank Ouweneel

sliedrecht • In zalencentrum De Lockhorst aan de Sportlaan 1 in Sliedrecht verzorgt Frank Ouweneel op woensdagavond 17 januari 2018 weer een eindtijdbijbelstudie. Onder het motto 'Licht van de bijbel over de huidige ontwikkelingen in de wereld' zet hij de schijnwerpers op de jaren 2017 en 2018. Ondersteund door honderden indringende beamer-beelden zal Frank Ouweneel stilstaan bij de precisie waarmee de Bijbel over de actualiteit spreekt. Deze bijbelstudie focust op de volgende nieuwsfeiten en onderwerpen van de afgelopen maanden: Donald Trump, Kim Jong-un, Amazon, Israël, Jeruzalem, terreuraanslagen, de 'treurende' en 'wegkwijnende' aarde, een groot teken in de hemel, enzovoorts.Aanvang is om 19.30 uur. Iedereen welkom; de toegang is vrij. Inlichtingen: 0184-490320.


Opvoedavonden over social media

giessenburg • Door de Nederlands Hervormde Gemeente te Giessenburg wordt vanaf donderdag 18 januari een serie van drie (opvoed)avonden georganiseerd rondom het actuele thema 'Social media'. Deze interactieve avonden vinden plaats in kerkelijk centrum De Rank aan de Dorpsstraat 57.Inloop vanaf 19.45 uur met koffie/thee, de avond start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De tweede avond op dinsdag 30 januari is voor de jongeren en de laatste avond op woensdag 21 maart voor de volwassenen.


Open middag Gorcum Boys Choir

gorinchem • Binnenkort start er bij het Gorcum Boys Choir een nieuwe groep jongens die onder bezielende leiding van Jeroen Bal een zangopleiding krijgt. Op zaterdag 20 januari wordt er in de Ulo school aan de Zusterstraat 31 in Gorinchem een informatiemiddag gehouden, met om 14.30 uur een presentatie van opleidingskoor cimbaalklas, om 14.50 uur een presentatie van Choristers en Engelse koormuziek en om 15.15 uur een mogelijkheid tot gesprek met de jongens en een High Tea.