dinsdag 19 december

kerstviering KVG Vianen
19:00, Vianen, zalencentrum Het Klooster. De sfeervolle kerstviering van het Katholiek Vrouwen Gilde Vianen is bedoeld voor de eigen leden. Onder het genot van een uitgebreide koffietafel zullen enkele leden een kerstverhaal en een gedicht voorlezen. Tijdens de maaltijd is er een optreden van een gelegenheidskoor, dat wordt begeleid door een organiste. Dit koor is gevormd door leden die ook bij andere koren actief zijn. De zaal is open vanaf 18:45 uur.

woensdag 20 december

Kerstfilm
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een filmavond in Hof van Batenstein, te zien is de kerstfilm 'The Christmas Cottage'. Verhaal: Als Thomas thuiskomt voor Kerstmis, ziet hij tot zijn verdriet dat het zijn moeder Maryanne niet lukt om alleen voor de familiecottage te zorgen. Pogingen om het toerisme in het gebied te promoten, zijn tevergeefs geweest en Maryanne loopt zelfs het risico om het huis te verliezen. Maar dan wordt de jonge Thomas geïnspireerd door zijn buurman Glen, een getalenteerd kunstenaar die hem de opdracht geeft om vóór kerstmis een muurschildering van het idyllische plaatsje te maken. Met de hulp van Glen ontdekt Thomas niet alleen zijn roeping als schilder, maar weet hij ook de ware geest van Kerstmis nieuw leven in te blazen. De filmavond begint om 19:00 uur, entree is 2 euro inclusief een kop koffie of thee en een drankje met een hapje.

Vesper verplaatst
19:15, Vianen, parochiekerk Tenhemelopneming. De oecumenische adventsvesper is verplaatst naar de parochiekerk Tenhemelopneming aan de Brederodestraat 2 in Vianen. De Grote Kerk van Vianen, waar de overige adventsvespers plaatsvinden, is op deze datum decor voor kerstvieringen van twee basisscholen. Een vesper bestaat uit een kort avondgebed met lezingen, liederen en gebeden. Ze staan open voor ieder, ongeacht geloof of kerkgenootschap. Aanvang 19:15 uur, kerk open om 18:45 uur. De toegang is vrij.

Kerstzangavond in Zijderveld
20:00, Zijderveld, Hervormde kerk. De jaarlijkse kerstzangavond in Zijderveld wordt georganiseerd door de plaatselijke christelijke gemengde zangvereniging 'Laudate Dominum'. Het koor staat onder leiding van Reijco Roseboom. Het koor is voor deze gelegenheid bijna verdubbeld in aantal zangers, een zogenaamd gelegenheidskoor. Als gastkoor is aanwezig het christelijk gemengd Koor 'Soli Deo Gloria ' uit Herwijnen onder leiding van Ruben Weverling. Anja de Bruijn-Bok en Anne van Lagen bespelen de dwarsfluit en Dinie Jager-Raven de klavieren van het orgel of de piano. De koren zingen aansprekende en veelal bekende liederen. Er staat uiteraard ook samenzang op het programma. De meditatie wordt verzorgd door dominee D. Verkuil, hervormd predikant van Zijderveld. De kerk is open vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er wel een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een spirituele avond. Medium is John Hagen, en hij leest new visioen-kaarten, de avond is geheel in kerstsfeer. Entree is zes euro.

donderdag 21 december

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

vrijdag 22 december

Handverzorging
12:00-17:00, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) geeft een handverzorger manicures in Hof van Batenstein. Ook kunnen mensen deze middag een hand- of armmassage krijgen. Hier zijn kosten aan verbonden. Opgeven kan bij de receptie van het SWV-kantoor of door te bellen naar 0347-374097.

zaterdag 23 december

Lichtjestocht door Lexmond
18:30, Lexmond. Vanuit Lux Mundi, Zuidernes 45, start een lichtjestocht. Tijdens de wandeling beleven deelnemers in vijf taferelen het kerstverhaal. De tocht is tussen 18.30 en 20.00 uur. Er kan doorlopend deelgenomen worden.

Kerstavonddienst
20:30, Everdingen, hervormde kerk. Op kerstavond vindt er in de hervormde kerk van Everdingen een kerstavonddienst plaats. Bezoekers kunnen samen kerstliederen zingen en luisteren naar het kerstevangelie. Het interkerkelijk koor His Inspiration uit Meerkerk treedt op, onder leiding van Carine Schutte-Timmer en begeleid door Carmen Eveleens. Bertine Bikker (orgel), Wilke de Groot (dwarsfluit) en Mariët van Eck (piano) begeleiden de samenzang. De aanvang is om 20:30 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.

Diepgaand
23:00, Vianen, café 't Fust. Weer tijd voor 'Diepgaand' bij 't Fust, deze keer in een speciale kersteditie. De dj's van de avond zijn Torben Castle, Giliano, Koenraadt, Dominic Candela en Gasparo. De entree is gratis. Begint vanaf 23:00 uur.

zondag 24 december

Kerstzangavond
21:30, Vianen, Grote Kerk. In de Grote Kerk in Vianen vindt een grote kerstzangavond plaats in samenwerking met het leerlingenorkest Viva Musica uit Hagestein. Dit orkest is een onderdeel van muziekvereniging Excelsior en bestaat al meer dan twintig jaar. Dirigent is Marilou Krouwel uit Everdingen. Bram Schoonhoven bespeelt het orgel en zal samen met Marilou op dwarsfluit nog een intermezzo spelen. De kerstzang begint om 21:30 uur. De entree is gratis.

woensdag 27 december

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

donderdag 28 december

Winterwandeling
10:00-12:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een eindejaarswandeling door het polderland van de Vijfheerenlanden. Opgave is mogelijk tot uiterlijk dinsdag 26 december via de website van natuur- en vogelwacht.
www.natuurcentrum.nl

De winterkoningin
15:00-16:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Arda Cassée voert de poppenvoorstelling 'De winterkoningin' op in Bibliotheek Vianen. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In de interactieve voorstelling komt de winterkoningin langs, zij vertelt over het leven op de Noordpool. Daar is alles anders, er zijn geen bomen, geen bloemen en geen koeien. De entree is gratis, aanmelden is niet nodig. De middag begint om 15:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

vrijdag 29 december

Kunstcafé
10:30-11:30, Vianen, Kunstuitleen (Bibliotheek Vianen). Kunstuitleen organiseert iedere laatste vrijdag van de maand een Kunstcafé voor ouderen die het leuk vinden om naar kunst te kijken en daarover met anderen van gedachten te wisselen. Centraal staat de collectie van Kunstuitleen. Iedere maand is er een ander thema. Deelname kost 2 euro. Opgeven kan via kunstuitleenvianen@kpnplanet.nl of via 0347-370200.

Bingo
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert de laatste bingo van het jaar, deelname kost 3 euro, inclusief een plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

zaterdag 30 december

Inzameling
10:00-12:00, Hagestein, Lange Dreef 22. Stichting Contacten Roemenië-Vianen houdt de laatste inzameling van dit jaar. Naast goederen als kleurpotloden, tandpasta, tandenborstels en zeep, schoenen en kleding - met name voor kinderen - zijn eenpersoonsmatrassen en incontinentiemateriaal welkom. Een financiële bijdrage overmaken kan ook, op het rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v.: St. Contacten Roemenië-Vianen.