Open Waterzwemmen op 7 juli 2018

vianen • De KNZB heeft de datum van het Open Water Zwemmen Merwedekanaal voor volgend jaar vastgesteld op zaterdag 7 juli. De organiserende stichting is in z'n nopjes over deze datum.

Het bestuur ziet in deze datum aantrekkelijke mogelijkheden om nog meer zwemmers te trekken naar Vianen. Op zondag 8 juli is er namelijk de beroemde Lektocht in Culemborg. Deze enkele wedstrijd kent een start vanaf de veerpont in Beusichem en een finish in de haven van Culemborg. "Door de datum 7 en 8 juli ontstaat er een ijzersterke combinatie in het weekeinde tussen Vrijsteden Culemborg en Vianen en twee hoog aangeschreven open water zwemevenementen", aldus de stichting.

Stichting Open Water Zwemmen Merwedekanaal kan nu bijtijds starten met de voorbereidingen. Men heeft extra plannen in het kader van het Waterjaar.

Side event

Dit jaar is als proef een side event waterpolotoernooi georganiseerd. Dit is goed bevallen en het toernooi wordt volgend jaar uitgebreid met een tweede veld en nog meer teams. Ook de krijtwedstrijd en de bier en wijnproeverij zullen volgend jaar weer terug komen als side event. Voor volgend jaar staat een verdere samenwerking met de bewoners van de wijk Blankenborch als ook met roeiverenigingen hoog op de agenda. Aangezien veel faciliteiten reeds zijn aangevoerd zouden deze ook voor andere activiteiten gebruikt kunnen worden op bijvoorbeeld vrijdag avond of op zondag. Stichting Open Water Merwedekanaal komt daarom graag in contact met mensen die hierover ideeën hebben.

Meer info op


q www.owzmerwedekanaal.nl