Klinkende overwinning voor Brederodes

vianen • Tegen hekkensluiter SVW heeft Brederodes de eerste helft van het seizoen goed afgesloten. De gasten groeven zich niet in en voetbalden beter dan de stand op de ranglijst deed vermoeden. Het werd hen door de thuisclub niet erg moeilijk gemaakt. De groengelen hadden een veldoverwicht, maar voetbalden in een te laag tempo en bezondigden zich aan slordige passing. Op het halve uur werd een voorzet van Bowan de Bruin van dichtbij ingeschoten door René de Blok: 1-0. Vijf minuten voor rust werd De Blok door Kevin Kroeze in staat gesteld er 2-0 van te maken. Na rust was Brederodes oppermachtig, maar meer dan wat halve kansjes leverde dat niet op. Pas in het laatste kwartier sloeg de thuisclub toe. Na een dieptepass van Ivo Toxopeus maakte Dennis Kruijk optimaal gebruik van de ruimte die hij kreeg: 3-0. Nadat de Gorinchemse doelman Mike de Groot had gevloerd scoorde Robbert Bakker vanaf de stip: 4-0. Kort voor tijd was Fernando Piqué het eindstation van een counter: 5-0.