Kevin Bosch terug bij Brederodes

vianen • Na het vorige seizoen koos Kevin Bosch (Brederodes) ervoor zijn voetbalcarrière voort te zetten bij het naar de eerste klasse gepromoveerde Delta Sports. Mede door de grote concurrentie is de Vianense aanvaller er niet in geslaagd daar zijn draai te vinden.

Afgelopen week maakte Bosch bekend de Houtense club te verlaten en zich weer aan te melden bij Brederodes. Omdat hij enkele bindende wedstrijden voor Delta Sports heeft gespeeld mag hij wel trainen met de selectie, maar zal hij de rest van het seizoen in een lager elftal moeten voetballen.

Op valreep puntje voor SC Everstein

utrecht • In het duel tegen het op de vierde plaats staande Desto begon SC Everstein heel aanvallend. Dat leverde binnen tien minuten goede kansen op voor Sander Bergshoeff en Victor Snoek.

De thuisclub nam het heft daarna in handen en kwam, halverwege de eerste helft, op voorsprong. Nadat Klaas Hazendonk een direct duel had verloren zeilde de bal, gedragen door de wind, vanaf de punt van het strafschopgebied in de kruising: 1-0. De Utrechters lieten het initiatief daarna aan de roodwitten, maar daar kwamen geen kansen uit voort. Na rust had Desto aanvankelijk meer recht op een tweede treffer dan SC Everstein op de gelijkmaker.

Een schot van een Utrechtse aanvaller strandde op de paal, terwijl doelman Emiel Schippers een keer knap redding bracht. De bezoekers kwamen niet verder dan een kopbal van Robbie de Roos, die net naast ging. In het laatste kwartier versterkte SC Everstein zijn middenveld ten koste van een verdediger.

Er werd veel druk gezet op Desto, dat conditioneel te kort kwam. Enkele minuten voor tijd scoorde Simon van Zante, op aangeven van Guillermo Ooft, tóch nog de gelijkmaker: 1-1. "Op basis van werklust hebben we dit punt wel verdiend. Maar het had ook heel anders af kunnen lopen", analyseerde trainer Rob van den Broek na de wedstrijd.

Rustoord verrast De Rooie Reiger

woerden • Het hoog geklasseerde libreteam van De Rooie Reiger ging op bezoek bij hekkensluiter Rustoord. Jhon Burggraaf (150) hield aanvankelijk gelijke tred met Jan Samsom (55-53), maar verloor zijn tegenstander daarna uit het oog. Die maakte het verschil met een serie van 42 caramboles, produceerde er daarna nog twee van 12, en tikte vervolgens de partij in de twintigste beurt uit (156-97): 2-0.

Zowel Cok Florie als Kees Fredriks (115) begonnen matig aan hun pot: 13-24 na acht beurten. De Vianees was herstelde zich prima en bouwde, mede door een reeks van 22 caramboles, een royale voorsprong op. Na een mooie serie van 46 was het gebeurd met Fredriks (52-131 in zestien beurten): 2-2.

Joop Florie (73) werd door Koos de Kruif op een achterstand van 20 caramboles gezet. Lange tijd werd dat verschil niet kleiner. In de slotfase kwam de Vianer goed terug, maar hij kwam 4 caramboles te kort om De Kruif van de winst af te houden (81-69 in 23 beurten). Het bonuspunt ging echter naar De Rooie Reiger: 4-3.