Viko sluit jaar af met winst

vianen • De korfballers van VIKO sloten het jaar met een 24-19 overwinning tegen Fiducia.

De ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Hoewel VIKO in de eerste fase het initiatief had, liep de score gelijk op. Fiducia zocht hierbij veelvuldig de grenzen op, iets waar de Vianezen in eerste instantie niet goed mee om gingen.

Op deze manier wist Fiducia het initiatief over te nemen, en zelfs even een voorsprong te pakken van twee punten.

VIKO kon echter nog voor rust orde op zaken stellen en kwam via een schot en een doorloopbal van Jeffrey Vlietstra weer langszij voor 10-10. De ruststand was 12-12.

In de tweede helft pakte VIKO een marge van twee punten. Dit keer lukte het om deze ook daadwerkelijk vast te houden. De bezoekers gaven zich echter nog absoluut niet gewonnen, en pas enkele minuten voor het einde kon VIKO een beslissende voorsprong pakken,

Jeffrey Vlietstra scoorde weer met een schot en een doorloopbal, voor 22-18. De overige 3 punten waren alleen nog voor de statistieken, VIKO sluit 2017 af met een 24-19 overwinning.

Na de winterstop hervat VIKO op zaterdag 6 januari de competitie in een uitduel tegen Viking uit Wijk bij Duurstede. Deze ploeg staat vier punten achter VIKO.

Roos Blokhuis 16e bij EK-cross

hoornaar • Roos Blokhuis (16) is in het Slowaakse Samorin zestiende geworden op het EK-cross voor meisjes O20. In een veld van 120 meiden een uitstekende prestatie van de jonge Hoornaarse atlete.

Roos liep lang rond de achtste plek, maar moest in de laatste honderden meters wat terrein prijsgeven. In het landenklassement eindigde Nederland als vierde.

Roos Blokhuis hield aan het EK een uitnodiging over voor een internationale cross op 13 januari in Edinburgh, waar Europa tegen Groot-Brittannië en de USA uitkomt.