• • Pupil Liese Altorffer ging met zilver naar huis.
• • Pupil Liese Altorffer ging met zilver naar huis. Foto: Ramon Oost

Pupillen DOS superieur in Amersfoort

amersfoort • Pupillen van gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben tijdens de eerste regionale kwalificatiewedstrijd in de derde divisie in Amersfoort beslag gelegd op drie podiumplaatsen.

Goud was er voor Manon Schuur. De dit seizoen naar DOS overgekomen pupil turnde een uitstekende wedstrijd. Ook Liese Altorffer wist een prima kwalificatie neer te zetten. Beide turnsters hadden op balk de hoogste score. Altorffer ging uiteindelijk met zilver naar huis.

Teamgenootje Sylvie Flantua stevende na drie goed geturnde onderdelen op goud af maar turnde geen vlekkeloze balkoefening. Zij werd vijfde en kreeg voor haar prestatie ook nog een medaille.

Brons

Bij de senioren, supplement C wist Margot de Boer derde te worden en het brons op te eisen. De punten die ze verloor met een val van de balk maakte ze goed met een prima gesprongen tsukahara.

In deze categorie had DOS maar liefst acht troeven in handen. Er waren nog top tien plaatsen voor Anissa Meijdam (5), Eva Bax (8), Noémi Meijdam (9) en Danique Meijdam (10).

Bij de junioren greep Jolijn van Vliet net naast een podiumplaats. Zij werd vierde. Eind januari is ook voor deze turnster de tweede wedstrijd maar Van Vliet heeft al een goede stap gezet richting kwalificatie.

Op zaterdag 30 december doen drie turnsters uit de eerste divisie nog mee met een kersttoernooi in Nijmegen. De individuele tweede kwalificatiewedstrijden staan gepland op 13 januari 2018.